Удари школският звънец! На добър час, мили деца!

ОУ „Георги Бенковски“ с. Мирково

 

 

 

 

 

По тържествен начин беше открита новата учебна 2018/2019 година в Основно училище „Георги Бенковски“, село Мирково. Най-нетърпеливите ученици бяха дошли цели два часа преди началото на тържеството. В 10 часа стартира съвместно подготвената от учителите и учениците празнична програма. Пред събралото се в двора множество от родители и близки, бяха представени песни, стихове, прочетени бяха поздравителни адреси. Тържеството продължи цял час, а местният свещеник отец Николай Славчев поръси със светена вода присъстващите за късмет и здраве.

Зам.-кметът Велко Лисев отправи своите поздравления по повод първия учебен ден. По традиция, Община Мирково подари училищни комплекти на всеки ученик, с което показа, че тясното сътрудничество между училището и общинската администрация ще продължава и за в бъдеще. Директорът Марианна Горгорова приветства новопостъпващите 19 първокласници и им пожела успешна учебна година с тяхната класна ръководителка Вергиния Хрискова. Първолаците минаха под цветната арка и бяха посрещнати с питка и шарена сол. В класната стая, те получиха своите първи учебни комплекти, както и подаръци от местна финансова компания.

В края, всички се поздравиха и си пожелаха още по-успешна година, в която усилената работа да бъде продължена и да се увенчае с още по-забележителни успехи от предишната. От тази година ОУ „Георги Бенковски” е със статут на иновативно училище, а 97 са учениците, които прекрачват прага на родното школо. Скоро се очаква да пристигнат и шкафчета, с което децата ще облекчат тежестта на своите раници.

 

ДГ „Пека и Карло Чоконяни“ гр. Пирдоп

 

 

 

 

На 17 септември, в двора на централната сграда на ДГ „Чоконяни” Пирдоп, се състоя тържество по случай откриването на новата учебна година. Гости на тържеството бяха кметът на община Пирдоп Ангел Геров и секретарят на общината Николина Божкова, много родители и близки. С отговорната задача по представяне на празничната програма бяха натоварени децата от предучилищна група „Слънчице” с учителки Мария Червенкова и Краси Сараджова.

След химна и посрещането на знамето, децата се изявиха с богата програма от стихчета и песнички, посветени на детската градина и първия учебен ден. Приветствени думи към децата отправи директорката Дамянка Алипиева, която им пожела да са живи, здрави, да растат добри и отговорни хора.

Поздравление към малчуганите отправи и кметът Ангел Геров, който пожела на децата много успехи. Към присъстващите родители, кметът поднесе своите извинения за създаденото неудобство от ремонтът на сградата на филиал „Невена Генчева”, който ще продължи още близо месец. Изпълнението на този проект за енергийна ефективност на детските заведения се случва след няколко години чакане на тромави административни процедури.

По традиция, директорът плисна менче с вода и удари звънеца, след което децата бяха посрещнати в детската градина с питка и сол. В тяхната стая ги очакваха и подаръци, подготвени от кръстниците на групата.

 

НУ „Тодор Влайков“ гр. Пирдоп

 

 

 

 

 

 

Най-вълнуващият ден за всички първокласници от НУ „Тодор Влайков” Пирдоп дойде! В слънчевата утрин на 17 септември, настроението в двора на училището отново бе приповдигнато. По традиция бе изслушан химнът на България, издигнат бе националният трибагреник и знаменосците представиха училищното знаме. Вокалната група към училището изпълни песнички и стихчета за първия учебен ден. Стихчета изпълниха и двама първокласника. Приветствия отправиха родителят Мариана Стоянова, кметът Ангел Геров и директорът Трънка Николова. „На всички казвам отново „Добре дошли” в родното училище и пожелавам на много успешна и весела нова учебна година. На добър път!” – завърши Николова.

Звуците на школското звънче огласиха двора и най-нетърпеливите – 64-те първокласници, водени от своите ръководители Галина Николова, Наталия Николова и Неца Иванова поеха към класните си стаи, където получиха първите си учебници и напътствия.

 

СУ „Саво Савов“ гр. Пирдоп

 

 

 

 

Изцяло обновена компютърна зала в СУ „Саво Савов” бе открита в първия учебен ден. Дарението е направено от „Елаците-Мед” АД, част от групата Геотехмин. Оборудването се състои от 12 нови компютърни конфигурации и офис-столове, направен е и освежителен ремонт на помещението. На една от стените в кабинета е оформена бяла дъска с очертания на мобилен телефон, върху която учениците ще пишат с маркер. Лентата на новата придобивка бе прерязана от директорът Цвятко Четьов, инж. София Торолова, административен директор на „Елаците-Мед” и кметът на Пирдоп Ангел Геров. Директорът на училището благодари на дружеството за спонсорството и подкрепата. Кметът Ангел Геров пожела още повече успехи по информационни технологии. Инж. София Торолова изрази позицията на фирмата-дарител, че инвестицията в образование не се измерва във финансови средства.

Преди това, с тържество бе даден старт на новата учебна година в пирдопската гимназия. Сред гостите бяха кметът Ангел Геров, Мария Шентова – председател на ОбС-Пирдоп, инж. София Торолова, административен директор на „Елаците-Мед”, Драга Сапунджиева от „Аурубис България”, учители, ученици, родители и гости.

Ученици от различни класове направиха рецитал и музикални изпълнения. Инж. София Торолова поднесе поздравителен адрес от изп. директор на „Елаците-Мед” инж. Драгомир Драганов, а кметът Геров отбеляза, че най-доброто образование и най-добрите учители са точно в това средно училище в Средногорието. В приветственото си слово, директорът Четьов припомни делата на тримата най-големи дарители в българското образование – пирдопчанинът Алипия Влайков  и братята Евлоги и Христо Георгиеви. Той изрази вярата си, че и днес има такива хора и пожела спорна, здрава и плодотворна учебна година. С „Добре дошли”, плиснато менче с вода и звън на училищен звънец бяха посрещнати най-напред петокласниците, осмокласниците и останалите ученици.

 

ПГМЕ-гр.Пирдоп

 

 

 

В първия учебен ден училищният двор отново се огласи от традиционни пожелания за здраве, късмет и успех. Директорът на ПГМЕ – инж. Ненка Рашева – приветства присъстващите с Обръщение от Министъра на образованието и науката по повод първия учебен ден и Поздравителни адреси от големите дружества в района, фирми партньори, както и университети, с които училището си партнира.

С думите: „Обучението в Професионална гимназия по механоелектротехника е истинско предизвикателство за знанията, уменията и потенциала на подрастващите“ инж. Ненка Рашева прикани учители и ученици в час. На добър час!

 

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Златица

 

 

 

 

На 17 септември дворът на СУ „Св. П. Хилендарски” -Златица, се изпълни отново с ученици. Сред гостите бяха зам.-кметът на община Златица Цветан Хаинов, общински съветници, представители от  „Аурубис България” и „Дънди Прешъс Металс Челопеч”.

Тържеството започна с издигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме. Директорът Нели Стефанова произнесе приветствено слово, пожелавайки на всички ученици и на своите колеги една успешна и ползотворна година. Ученикът от XII клас, Мирослав Пенчев, получи стипендия, учредена на името на общественичката Мария Чомпалова. След това aрхиерейският наместник свещеник х. Йордан Георгиев отслужи празничен водосвет и поръси всички за здраве и благополучие. Прочетен бе поздравителен адрес от името на кмета на община Златица инж. Магдалена Иванова.

В тържеството се включиха „Маршируващи звезди” и мажоретният състав. Музикални поздравления към своите съученици отправиха ученици от II и VIII клас.

Под цветната арка към класните си стаи най-напред преминаха двете нови паралелки с първокласници, водени от своите учителки.

 

АТПГ – гр. Златица

 

 

 

С официална церемония започна учебната година в АТПГ – Златица. Гости на отриването бяха председателят на ОбС – Златица Асен Плахов, представители от партньорите в дуалното обучение – Гергана Висариева от отдел „Човешки ресурси” и Тодор Иванов от отдел „Комуникации” в „Аурубис България”, Николина Рашкова от отдел „Човешки ресурси” в „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. Стефан Чобанов – представител на инженеринговите фирми, общински съветници, родители и бивши учители от техникума.

Началото на празника бе дадено с издигането на националния флаг. Приветствие към присъстващите отправи директорът на АТПГ – Златица инж. Величка Баланова, която изрази своята радост, че интересът на учениците към дуалното обучение се увеличава. Поздравления към учениците отправиха също и представителят на община Златица Ина Чернева, Николина Рашкова и инж. Стефан Чобанов. Гергана Висариева приветства учениците от името на „Аурубис България“ и връчи награди за трима отличници на първия випуск от дуалното обучение.

След официалната част удари и първият за учебната 2018/2019 година школски звънец.

Добави коментар