Тържествено закриване на Влайкови дни 2016

Zakrivane Vlaikovi Dni

На 24 май три лъча от ученици и учители от НУ „Т. Влайков”, ПГТХТ „Н. Димов” и ПГМЕ – Пирдоп се срещнаха на площада в центъра на града и изпълниха пространството пред читалище „Напредък”. Тази проява бе част от церемонията по закриването на Влайкови дни 2016 и предизвика интереса на публиката.

След като всички участници и зрители се позиционираха около откритата сцена, на нея се качиха смесеният битов хор и част от учителския колектив на НУ „Тодор Влайков”, които заедно изпълниха „Върви, народе възродени”. Водещите Николай Масларски и Димитринка Въртанова отправиха приветствия по повод празника 24 май и акцентираха върху значимостта на този ден.

След тях дефилираха малките мажоретки от Началното училище, а децата от вокална група „Веселинчета” пяха заедно с учителките си, под акомпанимента на Кузман Кузманов.

Специален гост на закриването на Влайкови дни 2016 бе Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил. Той бе придружаван от отец Недко Бръмбаров и отец Антоний. По повод празника те отслужиха тържествен водосвет за здраве и благополучие. Митрополит Гавриил благодари на общинското ръководство за поканата да присъства на това културно събитие от календара на община Пирдоп и пожела здраве, благоденствие и успехи. Със светената вода бяха наръсени всички зрители.

По традиция на 24 май, на закриването на Влайковите дни, общинското ръководство връчва награди на изявени културни и образователни дейци, зрелостници, ученици, спортисти. Наградите на отличените бяха връчени от кмета Ангел Геров, председателят на ОбС – Пирдоп Мария Шентова, общинските съветници Силвия Георгиева и Лало Кирилов.

За обществено значими изяви, постигнати високи резултати и активно участие в развитието на леката атлетика в общината и страната, община Пирдоп присъди „Почетен знак” на Диляна Венелинова Минкина.

За постигнати високи резултати в учебната дейност, отлично представяне на областни и национални олимпиади и завоюване на челни места в спортни състезания, грамота, кристален знак  и парична награда получиха учениците:

От СОУ „Саво Савов“ зрелостниците Николинка Чалъкова и Радослав Чардаков; Лало Лалов, VII клас; Елица Тодорова, VIII клас;

От НУ „Тодор Влайков“: Станислава Василева, IV клас;

От ПГМЕ – зрелостникът Андрей Андреев; Величко Величков, XI клас;

От ПГТХТ „Никола Димов“: зрелостничката Лора Алексиева; Запрянка Захариева, XI клас.

Състезателката по кану-каяк Пламена Съйкова също е удостоена с грамота, кристален знак и парична награда за високи спортни постижения.

Кметът Геров връчи и награди на двете девойки, номинирани за Дядова Славчова унука – Никол Господинова и Василена Петканска, за отличното им справяне с ангажиментите им по време на културните празници на общината.

Колоритен финал на тазгодишните празници на духа поставиха изпълнителите от мъжка фолклорна група „Огражденска четворка”, които представиха едни от най-обичаните български народни песни пред пирдопската публика.

 

Добави коментар