Тържествена церемония по предаване на огърлицата

Ротари Клуб Пирдоп

Инер Уил Клуб Пирдоп

Интеракт Клуб Пирдоп

RK_1

RK_2

RK_3

RK_4

На 23 юни в Копривщица се състоя годишната церемония по предаването на огърлиците на Ротари клуб Пирдоп, Инер Уил клуб Пирдоп и Интеракт клуб Пирдоп. Сред присъстващите приятели ротарианци и дами, имаше и гости от побратимения Ротари клуб Охрид, както и представители на Ротари клуб  Ботевград и Инер Уил клуб Етрополе.

Вечерта започна с химна на България, химна на Ротари и традиционната молитва.

Президентът на РК Пирдоп мандат 2016/2017, Иван Нешков, направи кратка ретроспекция на изминалата ротарианска година, като бяха отбелязани събитията, инициативите и проектите, по които е работено. В словото си, Нешков подчерта значението на посещението на дистрикт-гуверньора д-р Димитър Димитров, както и подпомагането със средства на болно дете от Пирдоп, пострадалите от трагедията в Хитрино и проекта за реконструкцията на чешмата в местността Граматник преди с. Душанци. Той благодари на своите приятели ротарианци за доверието през изминалия мандат и пожела на следващия президент Цветан Бакърджиев още повече успехи, привличане на нови членове и реализирани благородни каузи.

Снежана Янева, президент на Инер Уил клуб Пирдоп, мандат 2016/2017, също изрази своята благодарност за доверието към дамите от клуба и отправи пожелания за успехи и добротворство към новия президент Нели Герова.

Тереза Спасова, зам.президент на Интеракт Клуб Пирдоп в ПГТХТ „Н. Димов”, пожела на Николай Костов да продължи добрите дела на клуба и да пази чисто неговото знаме.

Последва церемонията по предаването на огърлиците, като първо бе предадена тази на Ротари клуба. „Ние, в Ротари, вярваме в доброто, в човечността. Тази вяра ни сплотява, дава ни увереност, че можем да променим нещо в този свят. Работейки в една посока, проявявайки желание и интерес, ние можем да бъдем полезни на обществото. Призовавам ви да бъдем мотивирани, добронамерени, устремени, ангажирани и отговорни към клубните дейности, да търсим доброто и да развиваме добрите идеи, чрез които да направим по-добро бъдещето на обществото” – сподели новият президент Цветан Бакърджиев. Той обяви и хората, които са се съгласили да застанат рамо до рамо с него в този мандат: вицепрезидент ще бъде Александър Дичев, секретар – Васил Кафеджиев, ковчежник – Иван Нешков и церемониал-майстор Георги Георгиев.

„За мен е чест да бъда седмият президент на Инер Уил клуб Пирдоп” – заяви пред присъстващите Нели Герова. „Когато станах втори президент на клуба, все още тогава израствахме и не знаехме точно какво искаме и какво можем. Сега вече ние знаем какво можем да правим и го правим. Благодаря на всички дами от клуба, които са и моят успешен отбор.” – каза още тя. Членовете на борда на Инер Уил клуб Пирдоп са вицепрезидент Мария Шентова, секретар е Любов Станулова, а ковчежник – Тоня Ненова. „Продължаваме това, което сме започнали и ще го надграждаме с високо вдигната глава. Успех на всички!” – завърши Нели Герова.

Събитието продължи с музика и настроение, умело поднесено от певицата Владислава Христозова, която пя и на коледния благотворителен бал на организацията.

Добави коментар