Трети конкурс „Пъстра челопешка трапеза“

KONKURS_1

KONKURS_2

17 участници и много гости бяха добре дошли на тази уютна и вкусна есенна вечер на 5 ноември в читалището, където за трета година заедно се насладихме на челопешкия майсторлък и кулинарни умения и оценихме усилията и фантазията на участващите със свои изделия.

По традиция, челопешките „специалитети” бяха разделени в 2 категории – сладко и солено. При оценяването на участващите кулинарни произведения водещо беше компетентното мнение на журито, в което бяха професионалните кулинари Веска Бантова, Росица Терзийска и Петьо Лисичаров. Уважаемото жури се спря на всеки специалитет, който дегустира и оцени, без да знае името на автора му, а само видимия номер.
Бяха  присъдени първо, второ и трето място в двете категории, както следва: при солените специалитети първо място беше присъдено за „бамбал фасул” от Дечка Кънева, второ място за „Морски свят” от Красимира Семерджиева и трето място за „Макаронена салата” от Мария Македонска.
В категория „сладко” първа награда получи „Ябълков сладкиш” на Екатерина Велчева, втора награда – „Сладко изкушение” на Недялка Алексиева и трета награда – „Дамски каприз” на Виктория Стоянова.

За всички други участници имаше томбола с поощрителни награди и грамоти за участие.

Сръчните челопеченки приготвиха много вкусни ястия, кое от кое по-красиво подредени и примамващи да бъдат опитани. Доказаха че готварството е изкуство, в което влагаш не само продукти, но и сърце, душа и фантазия. Вкусните ястия бяха повод челопечани да поседнат на пълна маса. Освен участниците, много гости – деца и баби също имаха възможността да вкусят от красивите блюда.

Това е пъстрата челопешка трапеза – с вкусни гозби, сладки приказки и голяма компания.

НЧ „Труд и постоянство 1901“ с. Челопеч

Добави коментар