Традиционен събор на село Смолско

 

 

 

 

 

 

 

 

На 30 юни в местността край параклиса Свети Петър и Павел в Смолско се проведе традиционния събор на селото. Въпреки дъжда и вятъра, много жители и гости на Смолско бяха излезли да се видят и повеселят за празника. Традиционно бе отслужена света литургия от отец Людмил, а желаещите запалиха свещ за здраве и благоденствие.

Кметът на селото Димитър Райков откри празничната част, като изказа благодарност към спонсорите и пожела приятно прекарване на всички.

В програмата взеха участие женската вокална група към НЧ „Отец Паисий”, детски танцов състав към читалището, танцов състав „Ветерани” с. Душанци, танцов състав „Средногорци”, с ръководител Цветина Грамова. За доброто настроение на празнуващите се погрижиха още диджей Батата, Духов оркестър Цариброд и Духова музика с. Мирково.

За всички бе осигурен вкусен курбан. В следобедните часове, слънцето се смили над хората и огря над комплекса, с което създаде още по-приятни емоции до края на деня. Веселието продължи с музика и танци в центъра на селото.

Добави коментар