„Това съм аз…“ – Първото творческо дете на Златка Кънева

Predstavqnekniga Zlatka Kyneva

На 29 февруари в салона на читалище „Светлина“ – с. Душанци, поетесата Златка Кънева направи представяне на своята дебютна стихосбирка „Това съм аз…“. На входа на читалището гостите бяха посрещани от малките самодейки Вероника и Илиянка, които поднасяха питка със сол и малки детелинки, в които имаше четиристишия от книгата на Златка Кънева.

Пред многото си приятели, роднини, близки и гости авторката направи кратка презентация на своята личност чрез мултимедия, придружена с музика.

Младата поетеса благодари на своите спонсори – Аурубис България АД, в лицето на изп. директор Тим Курт, и „Елаците Мед“ АД, в лицето на изп. директор инж. Добри Цветков, на директора на СОУ „С. Савов“ – Пирдоп Цвятко Четьов, както и на своето семейство, близки, приятели и колеги за подкрепата.

Първият музикален анонс бе от Марияна Върбанова с песента „Звезда” на Ваня Костова. Златка Кънева сподели с гостите си подробности от творческия живот – за процеса на писане, темите, които я вълнуват, вдъхновенията и терзанията. Тя има участие в историческия сборник „Слава, Априлци”, който е издаден през 2012 г. А за своята първа книга тя каза, че се е родило първото й творческо бебе.

Редактор на стихосбирката е поетът Георги Душански, който е и председател на Съюза на независимите български писатели. Той направи кратка рецензия на книгата, като й пожела попътен вятър занапред.

В поетично-музикалния ансамбъл на представянето взеха участие и вокална група „Контраст” – Пирдоп, Александра Кънева, Симеон Симеонов. От името на читалище „Светлина” – с. Душанци, председателят Кристина Петкова подари на младата поетеса Златка Кънева писалка, на която е гравирано нейното име с пожелания за още много стихосбирки и изяви.

За финал на вечерта прозвуча песента на Емил Димитров „Ако си дал…”, като всички присъстващи в залата се хванаха за ръце и пяха заедно.

Авторката обяви, че средствата от продажбата на нейната книга ще бъдат дарени на училища и читалища. Всеки имаше възможност да получи автограф от Златка Кънева.

На една любов

Свеж полъх на вятъра,

мирис на есен.

Плени ти душата ми,

превърна я в песен.

Танцуваш по фибрите

в мойта първичност,

потъваш в очите ми,

търсиш магичност.

Усмихваш се лека –

със струни от нежност,

а аз съм далеко.

Танцувам безбрежност.

А приливът мощен

на твойта душевност,

бих искала нощем

в изпита копнежност.

Жадувам очите ти,

где страстно ме гледат,

и устни целувам –

где страстно треперят

В екстаз да потънат

от сока любовен,

а после отплават

в ефира съдбовен.

Там ще те чакам –

със спасителна лодка,

възлюбен рибарю

със златна находка.

Добави коментар