С. Смолско – Официално завършване на първи етап от асфалтирането на улици и първа копка от реконструкцията на водопровода

Otkvirane_Ulici_Smolsko_1

На 13 септември в с. Смолско се състоя официално откриване на асфалтирани улици, възстановени тротоари и подменени бордюри – част от първия етап от проект „Рехабилитация и възстановяване на пътен участък: SFO 3433 ІV – 60030 /ІІІ/”.

Поводът – официалното завършване на този първи етап от важния за с. Смолско инфраструктурен проект, бе използван и за извършване на символична първа копка на нов проект за подмяна на водопровода в ниската зона на селото. На събитието присъстваха кметът на община Мирково Цветанка Йотина, общинските съветници Иванка Македонска и Велко Лисев, кметският наместник на Смолско Вълко Митков, представители на фирмата изпълнител, много жители на Смолско.

Приключилият проект за рехабилитацията на четвъртокласния път в селото е на стойност 1 134 878, 71 лв. Той бе финансиран по Мярка 321 от програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. Изпълнител на проекта е „Автомагистрали „Хемус” АД. По проекта освен асфалтирането на централната улица от входа до изхода на селото и обширния площад в центъра, са изградени и нови бордюри и тротоари.

Започващият проект включва подмяната на водопроводната мрежа в ниската част на селото. След завършването на строително-монтажните дейности е предвидено разкопаните участъци на улиците да бъдат асфалтирани. Фирмата изпълнител е „Виа Конструкт Груп“, а проектов ръководител на фирмата за подмяната на водопровода в селото е Георги Гигов.

Otkvirane_Ulici_Smolsko_2

Отец Йоан Алексиев отслужи тържествен водосвет за здраве, благополучие и успешно приключване на проекта. Кметът Цветанка Йотина приветства присъстващите и изрази своята радост, че в този ден се завършва един проект и се стартира нов. Тя благодари на всички присъстващи, че са отделили от времето си през почивния ден, за да може заедно да отпразнуват това събитие. Приветствие към присъстващите отправи и кметският наместник Вълко Митков.

Цветанка Йотина, Вълко Митков и Георги Гигов прерязаха тържествено лентата. Така символично завърши проектът за асфалтиране на улиците и беше дадено началото на проекта за подмяна на водопровода. По традиция Цветанка Йотина разби бутилка шампанско в кофата на багера.

За всички присъстващи имаше курбан, за който бе осигурена овца от Георги Балканджиев. Майстор на курбана бе Елена Балканджиева, подпомагана от Анка Андреева, Иванка Пенева, Невенка Райкова, Донка Караспасова и Мария Цанкова.

Добави коментар