С КНИГА КЪМ ПРОМЯНА!

От 3-ти януари 2020 година започва кампания по набиране на книги за реализиране на проект „С книга към промяна” по размяна на книги и популяризиране на четенето сред обществото. Неправителствена организация „Светът цени смелите”, съвместно с община Челопеч, започна проект за поставяне на къщички за книги, където всеки да може да остави, вземе, прочете и върне книги, за да се направи едно мащабно обменяне на книги и автори, знания и емоции.

„Светът цени смелите” е организация, сформирана от ученици от Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „Челопеч”, която има за цел да популяризира четенето сред хората, да разраства познанията и интереса към четенето от всички възрастови групи и да постигне промяна в живота на младите хора. Проектът е разделен на няколко части – набиране на книги, поставяне на къщички и разрастване на идеята.

ВКЛЮЧИ СЕ СЕГА! КАК? – Дари книги, които искаш да бъдат прочетени и, които вярваш, че могат да докоснат и други хора, както са докоснали теб. Можеш да оставиш книгите в общината или да се свържеш с организаторите на телефон 0886374316.

След поставянето на къщичките ще имаш възможност да взимаш, носиш и четеш още. Нека заедно достигнем до любовта към четенето и знанията!

НЕ СЕ БАВИ, А КНИГА ДОНЕСИ!