Събор на ловците и риболовците

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 30 юли в парк „Корминеш” се проведе регионален ловно-рибарски събор, организиран от ЛРС „Средногорие” – Пирдоп. На събора присъстваха ловно-рибарски дружинки от всички населени места, в които ЛРС „Средногорие” развива своята дейност”. Официални гости на събора бяха Иван Иванов – дългогодишен председател на сдружението, Стилян Герасков – експерт по лова от Национално сдружение на ловците и риболовците в София, Васил Василев – специалист по лова към ловното стопанство в Ботевград, Цецка Каменова – лесничей по лова в ДГС Пирдоп.

Съборът бе открит от председателя на ЛРС „Средногорие” – Пирдоп Дамян Ненов. В приветствието си той отбеляза положителното развитие на лова в района, както и добрите резултати, постигнати от ловците през приключилия вече ловен сезон. С приветствени думи към присъстващите се обърна и Стилян Герасков. По случай ловно-рибарския събор ловците и риболовците бяха получили поздравителен адрес от името на кмета на община Челопеч инж. Алекси Кесяков.

По време на увеселителната програма на ловно-рибарския събор се проведе киноложка изложба на ловни кучета и домашни любимци. За най-добри ловни кучета бяха обявени кучетата Сиси, която е порода гонче със собственик Иван Иванов от Челопеч, Джаро, порода български барак, чийто собственик е Петко Москов от Душанци, кучето Рая, със стопанин Лукан Черкезки,

Шабан, порода алабай със собственик Милен Митов от Златица, Азара – немски курцхаат, със стопанин Стоян Раков от Чавдар и кучето Бранко, чийто собственик е Тодор Рашков от Душанци. Проведени бяха и състезания по стрелба по панички и надпревара за скоростно връзване на кукички за деца-рибари до 14 г. Наградите бяха връчени от Дамян Ненов и Стилян Герасков. Специални награди получиха ветераните ловци и риболовци, които са над 80 годишна възраст.

За веселото настроение на събора се погрижиха певците и музикантите от оркестър „Начко” от Добрич. Техните изпълнения накараха присъстващите да извият хора и да се забавляват до късния следобед.

 

Добави коментар