В СУ „С. Савов“ бе открита спортна площадка

otkrivanesportnaploshtadkasupirdop

На 24 октомври в двора на СУ „С. Савов” Пирдоп се състоя официално откриване на новото мултифункционално игрище. Присъстваха областният управител на София област Росица Иванова, кметът на община Пирдоп Ангел Геров, председателят на ОбС – Пирдоп Мария Шентова, изп. директор на Аурубис България Тим Курт, началникът на РИО – София област Христо Андреев, Лилия Друмева – съветник на министъра на образованието и науката, Ивайло Джуров – председател на училищното настоятелство, представители на фирмите изпълнители на обекта.

Спортната площадка е изградена със средства от партньорската програма на община Пирдоп и „Аурубис България”. Финансирането на обекта стартира със социалната програма за 2014 – 2015 г., като неговото финансиране продължи и през следващата финансова година. Стойността на спортното съоръжение е 74 000 евро. На спортната площадка може да се играе волейбол, баскетбол, футбол, както и други спортни занимания. Тя е оборудвана с необходимите за целта уреди и съоръжения, като разполага и със закрита трибуна.

Цвятко Четьов приветства присъстващите, като изрази своето задоволство от успешното приключване на строителните дейности. Той изказа благодарност на ръководствата на община Пирдоп и  Аурубис България. Ангел Геров изрази своето удовлетворение от доброто сътрудничество с компанията и пожела успешно ползване на придобивката. Той изрази своята надежда, че спортистите от училището ще постигат все повече успехи. Росица Иванова поздрави учениците за новата им придобивка и им пожела здраве и за в бъдеще да има все повече реализирани проекти и придобивки.

Тим Курт също изрази своята радост от доброто сътрудничество между компанията и общината, като подчерта, че в резултат на това в града вече има 5 спортни площадки. Той увери, че Аурубис България ще продължи да помага на общината в подобни проекти, насочени към спорта и младежите.

Официалното откриване на спортното съоръжение стана с прерязване на трикольорната лента от страна на Росица Иванова, Ангел Геров и Тим Курт. Росица Иванова и Ангел Геров плиснаха менче с вода за приятно и безопасно ползване на площадката.

По повод откриването на новото съоръжение бяха организирани волейболни мачове между училищните отбори на пирдопската гимназия и ихтиманско училище. В тях взеха участие момичета и момчета от различни възрасти.

Добави коментар