Стажанти на Дънди Прешъс Металс Челопеч се срещнаха с еврокомисар Мария Габриел

На 16 юли 2018 г. стажанти на Дънди Прешъс Металс Челопеч се срещнаха с българския еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел. Срещата беше част от поредицата срещи young.LEADERS.talk в рамките на Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“. Инициатор и организатор на събитието, което се проведе в арт пространството Къщата на София, е Съвет на жените в бизнеса в България.

Целта на поредицата от срещи в Националната стажантска инициатива е да даде възможност на младите хора да се срещнат със своите модели за подражание и да почерпят опит от техните лични истории – от политическите лидери и топ мениджърите на водещи компании до млади специалисти и предприемачи. Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество разкара на младите стажанти за инициативите и работата й в Европейската комисия и свързаните с тях предизвикателства. Тя запозна стажантите с пилотния проект „Цифрова възможност“, който осигурява трансгранични стажове, заплащани от ЕК. Габриел разказа детайлно и за нейната Стратегия за жените в цифровите технологии.

Стажантите на Дънди Прешъс Металс Челопеч споделиха своите впечатления след продължилата час и половина среща.

 

 

Петя Величкова, стажант в отдел „Доставки“

„За мен тази среща беше една

невероятна възможност да чуя трудните моменти на евро- комисар Мария Габриел по пътя към успеха. Бях много впечатлена, а историята й успя да докосне всички ни. Никога няма да забравя думите й, с които ни подтикна да се борим и да не се отказваме колкото и трудно да е.“

Участниците споделиха също, че темата на срещата е била  интригуваща за тях, тъй като са обогатили знанията си за цифровите технологии.

„Научих много за цифровата икономика, нововъзникналите  технологии и бъдещите планове за цифровизация“ – разказа Ивета Фотева, стажант в отдел „Корпоративна социална отговорност и комуникации“.

„За мен г-жа Габриел е пример, който може да бъде следван. Лично мен ме мотивира, защото имам желание да се развивам в бизнес средите“ – каза Маргарита Маринова, на стаж във Финансово-счетоводен отдел.

Всички се върнаха мотивирани и вдъхновени от успялата дама и полученото насърчение за участие на жените не само в ИТ сектора, цифровата икономика, но и в останалите сфери на икономиката.

На въпроса ще останат ли в България единственият мъж сред стажантите, Любослав Василев, ИТ отдел, отговори:

„Твърдо да! Решил съм да търся реализация в страната.“

Добави коментар