Спортен клуб „Стоян Николов“ Златица – Отличени бяха спортистите на 2017

sk-zl1

sk-zl2

sk-zl3

sk-zl5

sk-zl4

На 21 декември в ресторант „Средногорие“ – Златица за единадесета поредна година бяха обявени номинациите „Спортист на годината“. Номинирани бяха спортисти по борба, тенис на маса, лека атлетика, волейбол и баскетбол от СК „Стоян Николов”, който бе и организатор на събитието. Гости на тържеството бяха кметовете на общините Златица и Челопеч – инж. Магдалена Иванова  и инж. Алекси Кесяков, председателят на ОбС – Златица – Асен Плахов, директорът на СУ „Св. П. Хилендарски“ Нели Стефанова, Кирил Георгиев – гл.инж. поддръжка в „Дънди Прешъс Металс Челопеч” ЕАД, както и спонсорите на клуба през годината.

Водещ на вечерта бе председателят на клуба Радка Иванова, която започна официалната част на тържеството с кратка ретроспекция на успехите на борците от спортния клуб през изминалата година. Те са взели участие на турнири в различни градове в страната и чужбина, по време на които са спечелили общо 72 медала, от които 20 златни, 22 сребърни и 30 бронзови медала. Статуетки и стимулиращи награди, за победителите, бяха връчени от инж. Магдалена Иванова. На трето място за борец на годината бе избрана Елица Мариянова Бъчварова, на второ място бе Йоан Кесяков. С приза спортист на годината по класическа борба, бе отличен десекратният шампион на България за деца и момчета Димитър Петров.

През 2017 г. секция „Тенис на маса“ към Спортен клуб „Ст. Николов“ се е представлявала от мъже – над 25 години и във възрастова група от 15 до 18 години, с треньор Йордан Лазаров. Те са взели участие в различни турнири, в които са спечелили общо 16 медала, от  които 7 златни, 4 сребърни и 5 бронзови медала. За спортист на годината в категорията тенис на маса до 15 години бе избрана Патрисия Праскова, а в категорията тенис на маса до 18 години спортист на годината стана Денислава Милева. Статуетките и поощрителните награди бяха връчени от Кирил Георгиев.

Радка Иванова представи и кратка ретроспекция на успехите на спортистите в секция „Лека атлетика“ към клуба. За спортист на годината в категория лека атлетика бе избрана Радостина Балова. Статуетката и поощрителната награда бяха връчени от управителя на „Трансбилд“ ЕООД Иван Велин.

Представени бяха също и успехите на отборите по волейбол и баскетбол, които получиха статуетки за отборен спорт. Наградите бяха връчени от Асен Плахов, който връчи статуетката на отбора по баскетбол и от Нели Стефанова, която връчи статуетката на отбора по баскетбол.

В края на официалната част председателят на СК „Ст. Николов“ Радка Иванова изрази благодарности към спонсорите на клуба. С приветствие към спортистите се обърна и инж. Магдалена Иванова, която им пожела успех през предстоящата година.

Вечерта продължи с томбола, в която присъстващите спечелиха различни награди, както и с различни игри за присъстващите млади спортисти.

Добави коментар