Специално отличие за Аурубис по време на годишните награди „Инфраструктура България 2016“

Aurubis-s_Nagrada

Първото издание на наградите „Инфраструктура България 2016“, което се проведе на 23 февруари 2016 г. в София, отличи високо инвестиционния проект „Пречиствателна станция за отпадъчни води от дъждовно-дренажната канализация на промишлената площадка на Аурубис България“.

Проектът получи специална награда в категория „Екологична водна инфраструктура“, която е голямо признание за труда и усилията на всички колеги. Наградата получи Николай Неделчев – Технически Директор, който изказа благодарности към служители на компанията, както и към партньорите  и институциите, които бяха част от дългия и нелек процес по успешното реализиране на проекта.

Инициативата за раздаването на награди за принос в изграждането на инфраструктурата на България се организира от Градът Медиа Груп и се провежда под егидата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, и Министерството на околната среда и водите и със съдействието на браншовите, академични и професионални организации в сектора. Министърът на „Околната среда и водите“ Ивелина Василева лично поздрави Николай Неделчев за постиженията на Аурубис България. Министърът на „Регионалното развитие и благоустройството“ Лиляна Павлова, както и  министърът на „Транспорта, информационните технологии и съобщенията“ Ивайло Московски също бяха сред официалните гости на гала събитието.

Вече повече от една година най-модерната пречиствателна станция в България работи, като пречистените и изпускани от нея води отговарят на проектните параметри за заустване и това е така защото технологията, оборудването и съоръженията са в ръцете на високо квалифициран екип, който професионално изпълнява задълженията си.

 

Добави коментар