СОУ „С. Савов“ Пирдоп – Зелено училище в Боровец  

 

Green School SOU Pirdop  (6)

За втора поредна година, учениците от шестите класове на СОУ „С. Савов“ – 42 деца, бяхме на зелено училище в КК Боровец, под ръководството на преподавателките ни Мариела Пашова и Миглена Джежова.

Още от началото на пътуването, тръпката, че ще преживеем четири вълнуващи дни ни обзе и ни съпътстваше през цялото време. Още по път в автобуса приповдигнатото ни настроение беше факт – песни, танци, закачки. Минахме през град Самоков, където разгледахме Историческия музей, където научихме много интересни факти за Захарий Зограф, за местните занаяти, за първата печатница, за рудодобива. Снимахме се за спомен пред  Голямата чешма от 17-ти век, символ на града.

В ранния следобед пристигнахме в Боровец. Пред хотела ни чакаха двете аниматорки – Ива и Мими, която е участвала в един от сезоните на X-Factor. Нахранихме се, настанихме се в стаите. И времето започна да лети – плувен басейн, арт работилници, разходка до двореца Царска Бистрица, пътуване с лифт до м. Ястребец, спортни игри и дискотеки. Всички тези забавления имаха състезателен характер, а победителите заслужено получиха своите награди и грамоти.

Сърдечно благодарим на Аурубис България. С тяхната подкрепа и съпричастност към групата ни се присъединиха и съученици, чиито семейства са в неравностойно социално положение.

Очакваме с нетърпение следващото Зелено училище!

Десислава Вретенарова и Лия Цанева – VI а кл.

Добави коментар