Служители на Дънди Прешъс Металс Челопеч печелят медали на Спартакиада на миньорите

 

Dundee_Spartakiada_1

Spartakiada_DPM_2

От 13 до 17 септември 2017 г. се проведе шестото издание на Откритата спартакиада на миньорите. 290 миньори от водещи минни дружества се събраха да премерят сили в 12 спорта в комплекс Гранд хотел Варна. Събитието беше организирано от Българска работническа федерация „Спорт и здраве” съвместно с Федерацията на независимите синдикати на миньорите и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Както вече стана традиция, в спартакиадата участва отборът на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД с 30 служители в различни отдели на дружеството.

Участието на електро и КИПиА шлосерът Кямран Билял заслужи овации и той се класира първи в индивидуалния турнир по шахмат за мъже. С победата на Кямран, който е от гр. Крумовград, отборно Дънди Прешъс Металс Челопеч се окичи със сребърен медал.

Много добро представяне реализира и отборът по тенис на маса за мъже – Огнян Новаков, Георги Кадиев, Луко Брайнов и Ивайло Панков, който в отборното класиране зае почетното второ място.

Отборното представяне на участниците в баскетбола също беше отличено с медал – участниците получиха третото място в класирането при мъжете.

Традиционно доброто си представяне защитиха и волейболистите на Дънди, които се класираха отборно трети в турнира за плажен волейбол при мъжете.

Георги Карпаров взе бронза в плажната борба при мъже над 100 кг.  Румен Николов спечели сребърен медал в категория до 100 кг по плажна борба

Участниците от отбора на Дънди Прешъс Металс Челопеч участваха и в други спортове като дартс, теглене на въже, футбол – където отборът ни беше отличен за феърплей, плажна борба, петанк и др.

На официалното награждаване на победителите присъстваха Вицепрезидентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) – Пламен Нанков, Председателят на Федерацията на независимите синдикати на миньорите – Валентин Вълчев и Десислава Ягодин – Президент на Българска работническа федерация „Спорт и здраве“ и Вицепрезидент на Международна конфедерация за работнически и аматьорски спорт. Те приветстваха участващите и подчертаха, че следващата ни среща догодина ще донесе още повече вълнуващи моменти, но не мястото, на което ще сме, ще бъде от значение, а това, че отново ще бъдем сплотени заедно!

Добави коментар