СК „Ст. Николов“ Златица – IX турнир по тенис на маса за ветерани

tenisnamasaveterani

На 11 юни във физкултурния салон на СОУ „Св. П. Хилендарски” – Златица, се проведе IX турнир по тенис на маса за ветерани. Официални гости на турнира бяха кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова и председателят на ОбС – Златица Асен Плахов.

В надпреварата взеха участие 50 състезатели от Златица, Пирдоп, Стара Загора, Симеоновград, Карлово, Чавдар, Пловдив, Пазарджик, Враца, Ботевград, Асеновград, Габрово, Дупница, Правец и София. Те бяха разделени в 5 възрастови групи.

Надпреварата бе открита от инж. Магдалена Иванова, която поздрави състезателите и им пожела успех в състезанието. Регламентът бе разяснен от главния съдия на турнира Павлин Михов – двукратен световен и европейски шампион по тенис на маса.

В първата възрастова група до 39 г. победител стана Стоян Дурчев от Чавдар. На второ място се класира Велин Андонов от Стара Загора. На двете трети места се класираха Валери Панов и Деян Иванов, и двамата от Пирдоп. Във възрастовата група от 40 до 49 г. златният медал бе заслужен от Стойчо Стоев от Симеоновград. Сребърният медал бе за Васил Йотовски от Пловдив, а бронзовите отличия отидоха при Стоян Кордов от Пазарджик и Геомил Иванов от Враца.

Победител във възрастовата група от 50 до 59 г. стана Любомир Янакиев от Дупница. Втори в тази група остана Богдан Иванов от Пирдоп, а третите места бяха за Стефан Гецов от Пловдив и Валентин Стефанов от Габрово. В четвъртата възрастова група, от 60 до 69 г., първенец стана Светослав Дервов от София. Второто място бе за Иван Георгиев от Правец, а третите места бяха за Коста Титев и Стойчо Радевски, и двамата от Стара Загора.

Голям интерес сред зрителите предизвикаха двубоите при състезателите над 70 г. След оспорвани срещи златният медал бе спечелен от Цветан Русалийски от Враца. Габровецът Стефан Иванов остана втори и окичи гърдите си със сребърния медал. На двете трети места се класираха д-р Ангел Ангелов от Габрово и Динко Димитров от Пловдив.

Съгласно наредбата за тенис на маса, победителите от различните възрастовите групи, без състезателите до 39 г., се бориха за купата на турнира. Тя бе спечелена от Любомир Янакиев от Дупница. Наградите бяха връчени от Асен Плахов. За класиралите се на първо, второ и трето място имаше и парична премия.

Добави коментар