Седем деца от ФК „Пирдоп“ участваха в тренировъчния лагер на Аурубис

Aurubis Ludogorec

От 13 до 19 юни в Разград се проведе детски тренировъчен лагер „Aurubis training summer camp”, който бе организиран от Аурубис и ПФК „Лудогорец“. В него участие взеха 120 деца от всички краища на България, които за 5 дни проведоха тренировъчната си подготовка в базата „Гнездо на орли“. С тях работеха треньорите от футболната академия на ПФК „Лудогорец”. По време на лагера децата имаха възможност да разгледат отблизо трофеите в залата на славата, както и да посетят стадион „Лудогорец Арена“.

В тренировъчния лагер участие взеха и 7 деца от ФК „Пирдоп”, на възраст от 12 и 13 г., заедно с техния треньор Красимир Пастушки. Те бяха поканени до присъстват на регулярната среща на изп. директор на „Аурубис България” Тим Курт, с местните медии. По време на срещата децата споделиха, че са изключително доволни от проведения лагер. Свои впечатления изказа и техният треньор.

Красимир Пастушки:

– Децата, които взеха участие в лагера са родени през 2004 и 2005 г, които се състезават от три години във ФК „Пирдоп”.

Децата са много доволни от този тренировъчен лагер, чиято организацията бе на много добро ниво. Голямо впечатление им направи посещението на стадион „Лудогорец Арена”, но най-много им харесаха тренировките, от които са най-доволни. Отидохме за да видим как работят големите отбори в България.

Има положителен ефект от дните, прекарани в лагера, който е видим – децата спазват вече стриктно часа си за хранене, идват навреме за тренировка. За 5 дни коренно се промени тяхната дисциплина.

За мен като треньор, участието в лагера също беше много полезно. Имаше големи специалисти и с интерес наблюдавах техните тренировки. Дори съм си записал някои неща и ще ги въведем и тук с нашия отбор.

Децата имат голям интерес към този лагер и ако го има и в бъдеще, ще има още желаещи деца. Затова през тази година ще се подготвяме усилено, за да бъдем на ниво и като отидем там да се представим добре.

 

 

Добави коментар