Сбогом, детска градина! Здравей, първи клас!

Малките абитуриенти на ДГ „Евлампия Векилова“ в Копривщица се сбогуваха с детската градина с емоционално тържество. Гости на празника бяха кметът Генчо Герданов, заместник-кметът Тони Малинов, главният счетоводител Василка Йовкова, Христина Стрелкова и Теодора Цоловска – помощник директори в СУ „Любен Каравелов“, Павлина Азманова – секретар на Местната комисия за борба с противообществени прояви на пълнолетни и непълнолетни, родители.

Прочувствен бе рециталът на бъдещите първокласници и това пролича по насълзените очи на техните родители. Но веднага след това, тези радостни сълзи бяха заменени от усмивки  от пеперудените крилца, които развяваха децата. Раздяла настъпва и за учителите, които са били неизменно до възпитаниците си, а това са г-жа Пенчева, г-жа Герова и г-жа Галинова. 

Директорът Пенка Иванова пожела на имат безгрижно лято, а наесен да вървят уверено по пътя на знанието и науката. На децата бе връчено „Удостоверение за завършена подготвителна група“, от кмета Герданов получиха учебни помагала, а от комисията получиха подаръци. Теодора Цоловска запозна родителите с необходимото за записването на първолаците.

Довиждане, детска градина! Настана най-трудният час.

Раздяла. След туй ще замина в училище истинско аз.

Довиждане, детска градина! Ех, мъничко тъжен е края.

Димитрина Орашъкова