Ротари клуб Пирдоп подкрепя младите таланти на Средногорието

Velikdenski koncert Rotari

Навръх Великден, 1 май, в центъра на Пирдоп се състоя концерт, организиран от Ротари Клуб Пирдоп. Поводът бе връчване на първите по рода си награди на организацията „Младите таланти на Средногорието”. Номинациите бяха в категориите Образование, Култура и Спорт. Във финансовата част по награждаването се включиха „Аурубис България” АД, „Елаците Мед” АД, ДиБи Карго България ЕООД. Присъстваха президентът на Ротари клуб Пирдоп Дамян Ненов, членове на клуба, кметът на община Пирдоп Ангел Геров, Тим Курт – изпълнителен директор на „Аурубис България”, Любомир Гарчев, изпълнителен директор на ДиБи Карго България.

Концертът, с водещ Диана Петрова, започна с музикалните изпълнения на младите таланти Цвета Панкова и Евелин Методиева. Последваха изпълненията на латинотанци от най-малките възпитаници на Стойчо Соколов от клуб „Средногорие Данс” – децата от предучилищна група на ОДЗ „Чоконяни” – Пирдоп, а след тях се изявиха Памела Маринова и Станислав Шутилов.

Поздравления по повод християнския празник Възкресение Христово поднесе президентът на Ротари Клуб Пирдоп – Дамян Ненов. Той обяви пред публиката, че към клуба са направени 22 предложения за номинации за постижения, като най-многобройни – 15, са в сферата на спорта, 4 са в сферата на образованието и 3 са в сферата на културата.

Носителите на призовете бяха определени от 9-членна комисия, съставена от членове на Ротари Клуб Пирдоп, Инер Уил Клуб Пирдоп и местните медии.

Учениците от СОУ „С. Савов” Радослав Чардаков и Христо Пенков и от ПГТХТ – Пирдоп Запрянка Захариева и Боян Тодоров бяха номинираните в категория Образование. Кметът на Пирдоп Ангел Геров връчи наградата – плакет и парична сума, на Христо Пенков, чието есе по креативно писане на английски език, е класирано на второ място от 4 500 творби от цялата страна.

Три бяха номинациите в областта на културата – Марчинг бенд „Марчинг Старс” Златица, Вероника Начева и Александра Бачева – две млади народни певици, също от Златица. Наградата отиде при Маршируващите звезди, като бе връчена от президентът на Ротари Клуб Пирдоп Дамян Ненов.

Състезатели по лека атлетика, тенис на маса, карате и класическа борба, или общо 15 спортисти от клубове в района, бяха номинирани в категория Спорт. Призът бе връчен на шампионката в дългите бягания при девойки старша възраст Диляна Минкина, която подобри два републикански рекорда в разстояние на една седмица. Изпълнителният директор на „Аурубис България” Тим Курт връчи наградата, и пожела весели Великденски празници и успех на всички в бъдещи състезания.

За абсолютно всички номинирани имаше грамота и парична награда.

От сцената отново зазвучаха изпълнения на народни песни и се развихриха танцьорите от „Средногорие Данс”.

Кулминация на големият Великденски концерт бе изпълнението на национален фолклорен ансамбъл „Българе”, със солист Албена Вескова и ръководител Христо Димитров. За пореден път, сърцатите млади хора зарадваха пирдопската публика и напълниха душите на ценителите на българското народно творчество и фолклор.

Аплодисментите им не стихваха, а накрая, по традиция, всички присъстващи се хванаха на дълго и кръшно хоро.

Добави коментар