Ротари клуб Пирдоп и Ротари клуб Пирот се побратимиха

RotariPirdop-RotariPirot

На 18 юни, в хотел АнаЛукс в гр. Пирот се състоя тържествена церемония по побратимяването на Ротари Клуб Пирдоп и Ротари Клуб Пирот. На събитието присъстваха президентите на двата клуба – Дамян Ненов и Джордже Петрович, областният управител на Пирот Драгана Тончич, кметът на Пирот Владан Васич, кметът на Пирдоп Ангел Геров, директорът на ПГТХТ „Н. Димов” в Пирдоп Павлина Ценова, директорът на Млекарска школа „Д-р Обрен Пеич” Милан Вучичевич, членове на двата Ротари клуба, ротарианци от Берковица и Панагюрище.

Церемонията започна с изпълнение на две народни песни, като от българска страна, Цвета Панкова изпълни „Облаче ле бяло”. Изслушани бяха и двата национални химна и химна на Ротари.

Слово по повод побратимяването произнесоха Дамян Ненов, президент на РК Пирдоп и Джордже Петрович, президент на РК Пирот. След като положиха подписите си под свидетелствата за побратимяване между двата клуба, президентите си размениха пожелания за ползотворна и успешна работа. Клубовете ще развиват братски отношения, следвайки принципите на съдружие, равнопоставеност и общи интереси, с цел заздравяване на приятелството между двата града. Двустранното сътрудничество ще се развива в сферата на хуманитарната дейност и всяка форма на служба на обществото. В знак на побратимяването, Дамян Ненов подари на колегата си позлатения знак на Ротари Клуб Пирдоп.

Дамян Ненов връчи специален подарък на Радосав Пейчич за добрата дългогодишна съвместна дейност.

Щастие, успехи и много съвместни проекти пожела областният управител Драгана Тончич. „Ние подкрепяме всякакъв вид сътрудничество. Вярваме, че това сътрудничество укрепва капацитета на двата града и че по този начин ще се засилят връзките между Пирдоп и Пирот” – каза кметът на Пирот Владан Васич.

Президентът на РК Пирот връчи плакети за особен принос в развитието на града – за събитие на десетилетието – на управителя на фирма Tiger tyres Джери Седжи, за разрастването на компанията. На собственика на хотел АнаЛукс Спа – Ана Лазаревич, бе връчен плакет за събитие на годината, по повод отварянето на хотела през януари тази година.

Последва размяната на огърлиците между старите и новите президенти. Джордже Петрович предаде знака на Средан Митич. Предаването на другата огърлица бе изпълнено от двама души. Ангел Геров пое президенството на Ротари клуб Пирдоп през лятото на 2015, а през октомври 2015 г. бе избран за кмет на община Пирдоп. Като кмет, Геров трябваше да освободи заемания пост като президент на Ротари клуба и Дамян Ненов зае неговото място. Затова и Ангел Геров официално предаде огърлицата на Иван Нешков, който с голямо вълнение каза, че ще продължи да работи за поддържането и развитието на създадените прекрасни отношения между двете организации.

Тържеството бе ознаменувано и с разрязването на огромна торта със знака на Ротари движението и много музика, веселие и снимки за спомен.

Добави коментар