Роланд Харингс ще заеме поста главен изпълнителен директор на Групата „Аурубис“ от 1 юли 2019 г.


Надзорният съвет на Групата „Аурубис“ избра г-н Роланд Харингс за нов главен изпълнителен директор на международния медодобивен концерн. Харингс ще встъпи в длъжност от 1 юли 2019 г. и ще наследи Юрген Шахлер (64), който, както бе обявено през декември, ще се оттегли на 30 юни 2019 г.

Роланд Харингс (55) е дипломиран инженер от Рейнско-Вестфалския технически университет, Аахен, Германия. От 2014 г. е главен изпълнителен директор на МКМ Mansfelder Kupfer and Messing GmbH (MKM) – водеща европейска компания за производство на заготовки от мед и медни сплави, базирана в Хетщед, Саксония-Анхалт. Преди това е вицепрезидент на производителя на алуминиеви продукти Novelis Inc., Атланта, САЩ и оглавява европейското подразделение на компанията за доставки към автомобилната индустрия. Харингс ръководи и разширяването на автомобилните подразделения на Novelis в Китай и САЩ.

„С Харингс, Групата „Аурубис“ привлича изключително успешен мениджър с над 25-годишен международен опит в базовите индустрии – алуминий, мед и месинг”, заяви председателят на Надзорния съвет на Групата „Аурубис“ проф. д-р Фриц Варенхолт. „С познанията си в металообработващата индустрия, с предизвикателствата и възможностите за бъдещето и със своята убедителна личност, Харингс има точният профил, за да продължи стратегическото развитие на „Аурубис“ към мултиметална компания и да го приложи успешно на оперативно ниво“, допълни Варенхолт.

“Аурубис“ e най-голямата медодобивна група в Европа. „Аурубис България“, част от Групата, е втората по големина компания в страната, като осигурява 9% от износа и 6% от вноса на България.