Родственица на Васил Левски гостува в Пирдоп

На 17 юли в ритуалната зала на община Пирдоп се състоя официално честване на 182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Гост на честването бе неговата родственица Христина Богданова, с която бе проведена среща-разговор.

Водещ на събитието бе дългогодишния преподавател по история Анета Венкова, която въведе присъстващите в темата и представи гостите. Лора Даракова, Деа Алфьорова и Самуил Спасов от ДГ „Пека и Карло Чоконяни“ рецитираха стихове, посветени на Васил Левски. В залата бе подредена и изложба със запазени снимки на Левски.

След встъпителната част, Христина Богданова разказа вълнуващи истории за детството, живота, семейството и дейността на Апостола на свободата, които се пазят и предават в рода й. Тя е една от 28-те живи родственици на Васил Левски, и е пра-правнучка на неговата сестра Яна.

В разказа си Христина Богданова сподели убеждението си, че за да разберем героя Левски, трябва да опознаем по-добре личността на човека Васил.

В края на програмата кметът на община Пирдоп Ангел Геров благодари на Христина Богданова и Анета Венкова за интересната дискусия и поднесе цветя.

„К”