Рецидивист, отнел противозаконно чужд автомобил, бе задържан след активни съвместни действия на полицаи от четири Районни управления

В късните вечерни часове на 7 ноември жителка на Ихтиман сигнализирала в полицията, че личният й автомобил „Опел Астра“, паркиран пред дома на нейни съседи в с. Мухово, е противозаконно отнет. Колата веднага била обявена за общодържавно издирване и по случая било образувано досъдебно производство. В действията по разкриване на престъплението се включили полицаи от районните управления в Ихтиман, Пирдоп, Панагюрище и Ловеч. В резултат на активната им съвместна оперативна работа извършителят на престъпното посегателство бил установен и задържан. След приключване на процесуално-следствените действия, криминално проявеният и осъждан мъж от Панагюрище е привлечен в качеството на обвиняем.

В рамките на последната седмица криминалистите разкриха два случая, при които 27-годишният рецидивист е посегнал на чужди автомобили.

При другото аналогично престъпление той отнел лек автомобил „Тойота Рав 4“, собственост на мъж от село Антон, Софийска област. Колата бе намерена изоставена в землището на друго село, а извършителят – задържан. Действията по документиране на цялостната престъпна дейност на криминално проявения мъж продължават.

Източник: ОДМВР-София