Пътуващо лятно кино на БНТ1 с прожекции в Пирдоп

 

 

За втора година в Пирдоп гостува Пътуващото лятно кино на БНТ1. Филмовата програма бе предшествана от Пътуващата детска библиотека на БНТ.

 

Филмът „Слава“ на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов гледаха в Пирдоп на 24 юли в салона на НЧ „Напредък”. Премиерата на лентата е през 2016 г. по време на престижния фестивал в Локарно, след това на кинофестивала в Задар, Хърватия, където печели голямата награда, а Стефан Денолюбов е отличен за най-добра мъжка роля.

В родния град на писателя Тодор Влайков бе показан и детският късометражен филм на режисьорката Стефани Райчева „Пеперуди“ („No Blink“), с участието на актрисата Койна Русева. Прожекцията включва и продукцията „Живата странноприемница“ на режисьора Матиас Хьоне от общоевропейската кампания на ЕС „EU&ME“.

Заради лошото време и обявеното бедствено положение в Пирдоп на 25 юли, бяха отменени прожекциите на филмите от София Филм Фест, които трябваше да се проведат на 26 и 27 юли. Организаторите се ангажират да проведат прожекциите при по-благоприятни условия, като датите ще бъдат предварително оповестени.

Добави коментар