Първи турнир по баскетбол за мини-купа Златица

BasketBol_ZLatica

На 15 май, в Златица, се проведе Първи турнир по баскетбол за Мини-Купа Златица.

Турнирът беше открит от председателя на СК „Ст. Николов” Радка Иванова, която приветства спортистите и гостите.

В него взеха участие ученици от Пирдоп, Панагюрище и Златица, както и порастнали баскетболисти – представители на домакините, Панагюрище и Ботевград. Бяха обявени регламентът и наградите, за които се борят състезателите – за първо, второ и трето място бяха предвидени медали за децата, а за по-големите баскетболисти беше предвидена купа и по една баскетболна топка за всеки отбор.

Първата среща беше между отборите на Пирдоп и Панагюрище, в която победител стана отборът на Пирдоп. Последната среща в този турнир беше с по-големите баскетболисти, между отборите на Ботевград и Панагюрище, при която победи отборът на Панагюрище.

Турнирът завърши с поздравления към всички отбори, поднесени от Радка Иванова – председател на СК „Ст. Николов“ – Златица, за коректната и спортсменска игра. Тя отправи и специални поздрави към треньорите, които са подготвили толкова добри спортисти и връчи медалите и купата на победителите. На първо място при децата се нареди отборът на Пирдоп, на второ – отборът на Панагюрище и на трето – на Златица. При големите баскетболисти купата беше вдигната от отбора на домакините, които се представиха блестящо, въпреки кратко време за подготовка. След тях се нареди отборът на Панагюрище и на трето място – Ботевград.

Първото издание на този турнир бе осъществен благодарение на подкрепата на инж. Магдалена Иванова – кмет на община Златица.

Добави коментар