Проф. Цоло Вутов удостоен с почетен знак за личния му принос за БЧК

Днес, 14 януари, председателят на БЧК акад. Христо Григоров връчи на проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, почетен знак на Червения кръст и специална благодарствена грамота в знак на признателност за личния му принос към хуманитарните каузи на организацията, съобщиха от БЧК.

Проф. Цоло Вутов е един от най-големите индивидуални дарители на БЧК. С неговата морална и финансова подкрепа многократно е помагано на организацията при подпомагането на нуждаещи се граждани в страната, на пострадали при бедствия и кризи, включително и на засегнати от COVD-19.

„Приемете дълбоката ни признателност към Вас, уважаеми проф. Вутов, за примера, който давате с личната си съпричастност към болката и страданието, към уязвимите групи в обществото. За нас Вие сте не само партньор, но и истински приятел, готов да подаде ръка в труден час.“ – каза акад. Христо Григоров при връчване на отличието.

Дружествата Елаците-Мед и Геотехмин са били най-големи корпоративни дарители на БЧК за 2014 г. и са носители на грамоти за човеколюбие и съпричастност към каузите на организацията за 2020 г.