Продължава реализирането на инфраструктурни проекти в Карлиево

Asfaltirane_Karlievo

За движението по проектите за рехабилитация на пътища и изграждане на противопожарна кула, по които се работи в момента в с. Карлиево потърсихме информация от кметския наместник на селото Ненко Миндилов.

Припомняме, че Ненко Миндилов бе назначен за кметски наместник на Карлиево след пенсионирането на инж. Иван Иванов.  Той е пенсионер от системата на МВР, където е работил 29 години. Семеен е, с две деца.

Срещнахме се с Ненко Миндилов, който ни разказа повече за проектите изпълнявани в селото.

 

 

 

Nenko_MindolvНенко Миндилов:

– Проектът за рехабилитация на пътя включва асфалтиране на пътищата за Челопеч, Златица и разклона за Панагюрище.

На пътя за разклона за Панагюрище е положен изцяло асфалта и стартира изграждането на канавки. По пътя за Челопеч е положен първият пласт асфалт. Асфалтът е с дебелина 10 см. Пътят за Златица е разширен, направени са реконструкции на три от мостовете. Остава да бъде положен и асфалта. Започна и поставянето на нови бордюри и изграждането на тротоарите.

Преди асфалтирането е използвана технология за студено рециклиране на пътя. Тя използва съществуващия инертен материал, като го преработва до цимент, който след това се полага на пътя и той се асфалтира. Асфалтът е с обща дебелина 10 см. Фирмата изпълнител на студеното рециклиране е Атлас Балкан, а асфалтирането се извършва от Автомагистрали Хемус.

Противопожарната кула е почти изградена. Отлят е фундамента и в момента се изгражда. Кулата се изгражда на сглобки, като се предвижда да бъде сложена и последната сглобка.

Очакванията са ни до септември двата проекта да приключат.

От инж. Магдалена Иванова – кмет на община Златица, и  Иван Иванов, бивш кметски наместник, зная, че имаме осигурени средства за ремонт на кметството и поставяне на видео наблюдение в селото.

Благодарение на това, че през миналата година бе изграден водопровода в цялото село, в момента нямаме проблем с водата. Вода има навсякъде и няма оплаквания от жителите.

 

Добави коментар