Приключи първият онлайн конкурс „Силата на доброто“ за децата и внуците на служителите от Група ГЕОТЕХМИН

• 18 деца от Средногорието и Етрополе
бяха зарадвани със специални награди

Конкурсът „Силата на доброто“ е част от инициативите, организирани по случай 30-годишнината на Геотехмин ООД. В конкурса, общо от дружествата в Групата, участваха над 100 деца от 5 до 18 години, със своите талантливи произведения в категориите писмена творба и дигитална творба. Те бяха оценени от авторитетно и независимо жури, което присъди общо 36 награди.

1-ва награда Симона Гергова –
„Можем да се справим заедно срещу Ковид-19“

18 от тях са за децата и внуците на служители от района на Средногорието и Етрополе, а 12 от призовете бяха за талантливи деца, чиито родители са от екипа на „Елаците-Мед“ АД. 4 от нашите участници са класирани на първо място, 2 – на второ, 3 – на трето и 3 имат поощрителни награди.

Цветелин Пешев, 12 години – „Доброто ще победи“

За пореден път участниците затрудниха независимото жури при присъждането на наградите – всички те се представиха на високо ниво и съответно, наградите са повече от очакваното. Имената на 36-мата спечелили първо, второ и трето място и поощрителни награди бяха съобщени на специално онлайн събитие на 14 юни. Отличилите получиха  персонални награди, а всички участвали в конкурса – подарък за вложения труд и съпричастността си към доброто  – едномесечен ваучер за аудиокниги.

Георги Петров, 9 години

В своите завладяващи творби децата дадоха воля на въображението си по темата за доброто, като преоткриха добродетелите: човеколюбие, всеотдайност, честност, съпричастност, взаимна помощ и себеотрицание при спасяването на човешки животи. Разсъждаваха за героизма на хората, които днес, по време на здравната криза, спасяват животи, жертвайки своя. Голямото предизвикателство – COVID-19, пред което всички ние сме изправени, не успя да прекърши вярата на децата в доброто и не им попречи да изразят в невероятните си творби, чисто по детски, желанието да помагат на нуждаещите се.

По време на заключителното онлайн събитие доц. Цветан Илиев, преподавател по графичен дизайн и член на журито, каза: „Уникалното в този конкурс е, че участниците в него не просто твориха по темата за „доброто“, а са и главни участници в добрите дела. Те създадоха много интересни творби, с експресивно въздействие, но поеха и невероятна отговорност за нас, възрастните, за да ни защитят от вируса, насочиха добрината си към хора в нужда, към грижата за пострадали животни и много други благородни каузи“. В изказването си той допълни още, че е възхитен не само от творческите прояви на децата, но от човечността,  всеотдайността, отговорността, загрижеността им за здравето на другите. Доц. Илиев поздрави родителите за възпитанието, което са дали на децата си.

Творбите на спечелилите първо, второ и трето място, както и тези, които бяха отличени с поощрителни награди са събрани в специална е-книжка, публикувана на сайта на Геотехмин ООД.