Пресвета Неделя – празник на община Челопеч

PraznikPresvetaNedelqChelopech

На 7 юни, Пресвета Неделя – Денят на община Челопеч, на Корминеш се състоя грандиозен празник, който събра много посетители. Празникът Пресвета Неделя се чества през първата неделя след Петдесетница, известен е още и като Неделя на Вси Светии, отредена за прослава на светостта.

Кметът инж. Алекси Кесяков посрещаше гостите на общината, сред които бяха областният управител на София област Росица Иванова, зам.-областният управител Николай Николов, кметът на община Чавдар Пенчо Геров, директорът на ОДМВР – София област стр. комисар Мариета Иванова,  инж. София Торолова – административен директор в Елаците-Мед АД, Константина Градева – директор „Безопасност, здраве, околна среда и връзки с обществеността в „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, общински съветници, представители на различни институции, бизнес-партньори, дарители.

Посетителите най-напред влизаха в малкото параклисче, за да запалят свещ за здраве и благополучие.

Инж. Алекси Кесяков приветства присъстващите. Той благодари на служителите от ОбА за положения труд при организацията на празника. Кметът изрази своето задоволство, че заедно с промяната на селото са се променили и неговите жители, които с гордост могат да се нарекат европейци. Поздравления към инж. Алекси Кесяков, жителите и гостите на Челопеч отправи и Росица Иванова.

Водещи на празничната програма бяха рапарите Део и Лео. Със своите изпълнения те зарадваха младежите и децата. Програмата продължи с изпълнения на народната певица Поли Паскова и дуетния й партньор Христо Косашки. Присъстващите се насладиха на техните изпълнения и се хванаха на хорото, съвместно с танцьорите от ансамбъл „Чинари”.

Всички опитаха и от вкусния курбан, който бе осветен от отец Йордан Георгиев.

Добави коментар