Премиерата на „Посещение на млада дама“ премина с успех

Premiera_Posheshtenie_na_mlada_dama

Той и тя, тя и той – сами със себе си и заедно с живота си…

Той и тя – предсказуеми и непредсказуеми, покорни, морални, плачевни и смешни… Всъщност не! По-скоро агресивни и над всичко свободни – в себе си, в разума си, в любовта си. Истински и достижими.

В „Посещение на млада дама” откриваме себе си и човека до нас. Това е пиеса, изградена върху много и разнообразни срещи на мъжа и жената. Това е спектакъл, който разкрива многообразието на взаимоотношенията между мъжа и жената в любовта – суетата, изневярата, ревността, изкушението, жаждата за надмощие над партньора, неврастенични тикове за демонстриране на някаква интелектуална мощ.

Актьорите Тихомира Нанева и Евгений Димитров търсят измеренията на любовта, преминавайки с великолепно чувство за хумор през  7-8 образа!

Кога и къде мъжът и жената искат едно и също нещо и кога непоправимо се разминават. Дали сексът и любовта са неделимо цяло и как докато спорим кой кого обича повече, или не обича, ние бавно остаряваме…

Изградена върху много и разнообразни срещи на мъжа и жената, пиесата е своеобразно актьорско шоу, изпъстрено с великолепен диалог, неповторим хумор, еротика и криминални ситуации.

Актьорите Тихомира Нанева и Евгений Димитров поднасят на публиката един невероятен микс от контрастни превъплъщения, хумор и песни и успяват да въвлекат зрителя там, където има малко повече от онова, което вижда и чувства.

Зденек Подскалски  /1923 – 1993, Прага, Чехия/ – кино сценарист и режисьор.

Сценарист е на 14 филма, режисьор на 37, повечето телевизионни, между които „Посещение на млада дама”. През 1959 филмът е представен и отличен с награда за режисура в Кан.

Зденек Подскалски е автор на три пиеси. Първата  „Посещение на млада дама” написва през 1969 г. специално за известните артисти Милош Копецки и Ива Янжурова. И трите пиеси са многократно поставяни, но най-привлекателна и атрактивна за театъра с над 20 000 постановки е „Посещение на млада дама”.

Добави коментар