Представяне на филма „Музикалната магия на Копривщица“

„Елаците-Мед“ АД и Геотехмин ООД

На 1 ноември, Деня на народните будители, в комплекс „20-ти Април“ Копривщица се състоя официалната премиера на художествено-документалния филм „Музикалната магия на Копривщица“.

 

 

Филмът е създаден поидея, поръчка и със съдействието на Елаците-Мед и Геотехмин, като част от тяхната програма „Култура и национална идентичност” и е посветен на ученическия духоворкестър към СУ „Л. Каравелов“ гр. Копривщица.

Гости на премиерата бяха кметовете на общините Копривщица, Антон, Пирдоп, Златица, Мирково и Чавдар – Генчо Герданов, Стоян Гарчев, Ангел Геров, Магдалена Иванова, Цветанка Йотина и Пенчо Геров, секретари от общинските администрации, общински съветници, представители на РУО София-област, директори на учебни

заведения, представители на културни институции от района, музиканти, родители и много граждани.

 

Филмът „Музикалната магия на Копривщица“, разказващ за историята и успехите на ученическия духов оркестър към СУ „Л. Каравелов“ Копривщица, просълзи присъстващите и предизвика бурни аплодисменти. Режисьор на лентата е Катерина Илиева, а автор на сценария е Кунка Неделева. Главен оператор на филма е Благой Момчилов, втори оператор е Александър Илиев, а асистент-оператор е Иванка Господинова. Звукът е дело на Мартин Чаворски, а монтажът е дело на Лъчезар Иванчев. Гласът зад кадър, който придава допълнителен ефект към филма, е на актьора Иван Налбантов.

След като публиката изгледа документалния филм, Кунка Неделева, Катерина Илиева и Александър Илиев споделиха вълнението си от успеха на филма и разказаха за някои моменти от създаването му. Катерина Илиева, която е и служител в община Пирдоп, получи подарък от кмета Ангел Геров.

Всички от екипа, създал филма, получиха специални рамоти за работата си и за участието в програмата „Култура и национална идентичност“ на „Елаците-Мед“ и „Геотехмин“. Приветствие към присъстващите отправи и кметът на община Копривщица Генчо Герданов.

Специални грамоти получиха още директорът на СУ „Любен Каравелов“ Бойка Дюлгярова, диригентът Добрин Иванов и всички ученици от духовия оркестър. Кулминация на вечерта стана музикалната програма на духовия оркестър, който представи пред публиката пъстра палитра от най-разнообразни музикални жанрове.

Гостите на премиерата споделиха една прекрасна ечер, изпълнена с много емоции от радост и гордост.

Добави коментар