Представена бе новата книга „Характерите на думите“

ЧПГЧО Челопеч

 

 

 

 

На 18 октомври в детския отдел на библиотеката на читалище „Напредък” Пирдоп се състоя официалното представяне на четвъртия том на книгата „Характерите на думите”. Книгата е дело на учениците от клуба по творческо писане към ЧПГЧО – Челопеч, с ръководител Евгения Георгиева. В залата бяха поети, приятели, родители и учители. Сред гостите бе и директорът на учебното заведение Николай Кръстев.

Кратко представяне на книгата бе направено от бившия възпитаник на ЧПГЧО Елена Попова, която е завършила книгоиздаване и библиотечно информационен и културен мениджмънт. Тя изрази своето задоволство от творбите на младите автори, като подчерта, че те се намират в най-прекрасната възраст за творческо писане, тъй като се намират на границата между зрелостта и невинността. В четвъртия том на „Характерите на думите” място намират творбите на учениците Боряна Елкина, Василена Острева, Вселена Дойнова, Десислава Вретенарова, Димитър Ганчев, Ивана Иванова, Иван Иванов, Иоана Григорова, Катерина Абаджиева, Кристияна Кривиралчева, Лиа Цанева, Мария Иванова, Миглена Димитрова, Нина Велева, Преслава Митова, Ренета Павлова, Силвия Димитрова, Христина Ангелова, Цветелина Куртева и Цветина Георгиева.

По време на представянето младите творци прочетоха част от своите произведения. След края на представянето всички присъстващи получиха книгата „Характерите на думите”. Творците от клуба по творческо писане си тръгнаха с надежда, че ценителите на хубавото четиво са се докоснали до магията на словото, защото те са отворили вратите на своя свят на фантазия и чародейство.

Добави коментар