Практически опит в реалния бизнес – Мениджър за един ден в Дънди Прешъс Металс Челопеч ЕАД

Като домакин на събитието, което дава начало в кариерната реализация на ученици и студенти, за тринадесета поредна година, Дънди Прешъс Металс Челопеч посрещна 12 ученици от училища в Челопеч и Златица. Всички те имаха възможност да съпреживеят и споделят работното ежедневие на ръководители на различни отдели в минното дружество.

Включвайки се в инициативата Дънди Прешъс Металс помага на мотивирани млади хора от района на Средногорието да открият своето призвание и да натрупат практически опит в реалния бизнес.

 

Николина Рашкова – Ръководител „Организационно развитие“
– Тази година подходихме малко по-различно и директно представихме инициативата Мениджър за един ден пред част от учениците. Това ни даде възможност да споделим повече информация за процеса на кандидатстване, за професиите. Макар и недостатъчен, един ден е много полезен за кариерната ориентация на учениците, особено в 11 и 12 клас. Това е точният момент, когато за тях е важно да изберат в каква професионална сфера биха желали да се развиват. По време на инициативата пролича, че и самите учениците са силно мотивирани да направят информиран избор относно бъдещото си образование/ работа. Именно тази възможност предоставяме на учениците, участвайки в инициативата като компания и затова продължаваме да сме част от нея.

 

Антоанета Герджикова – юрисконсулт „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД
– Участвам за първи път в тази инициатива и за мен беше предизвикателство за кратко време да опитам да предам естеството на работа. Макар и само за ден, възможността за практика чрез участие в такъв тип програма е полезна за младите хора в бъдещия им професионален път. Реалната среща на учениците с работната атмосфера допринася за придобиване на ценни знания и умения, като същевременно помага да се ориентират коя професия е подходяща за тях. Дружеството показа отговорност към развитието на младите хора чрез разгръщане на техните способности и талант.

 

Силвия Николова – мениджър за един ден „Технически служби“:
– Научих много за работата на отделните звена в Технически служби. Всички бяха много отзивчиви към мен и ми разказаха какво работят. Най-интересно ми беше при маркшайдерите и 3D моделите, които ми показаха. Стана ясно, че в работата си използват модерни софтуери. Мисля да се ориентирам към ИТ сферата в обучението си след като завърша средно образование.

 

Добави коментар