Поставено е първото сърце събиране на пластмасови капачки

На 23 януари, на Автогарата в Пирдоп, бе даден старт на кампанията на Инер Уил Клуб Пирдоп за събиране на капачки за осъществяване на проект „Пресичай безопасно с Боби и Кели”. Поставен бе метален контейнер във формата на сърце, в която всички желаещи ще могат да оставят непотребни пластмасови капачки. Те могат да са от минерална вода, перилни препарати, прясно мляко, сокове, жълтата сърцевина от шоколадовите яйца и други.

Средствата, събрани от рециклирането на пластмасовите капачки, ще се използват за закупуване и монтиране на триизмерни кукли с детски ръст до пешеходни пътеки в Пирдоп.

Целта е да се повиши вниманието на водачите на МПС към децата и пешеходците. Проектът е част от национална кампания и се реализира със сътрудничеството на увеселителен парк “Боби и Кели”.

Любов Станулова, президент на ИУ клуб Пирдоп, благодари на присъстващите за съпричастността и обяви, че капачките ще бъдат предавани в София и събраните средства ще бъдат оповестявани, за да има прозрачност. Сред първите отзовали се бяха Красимир Пенелов, Донка Караспасова от пенсионерския клуб в Смолско; кметът на община Пирдоп Ангел Геров и много други. Предстои такъв контейнер да бъде поставен и в Златица.

Кампанията за капачките всъщност започна доста по-рано, като в социалните мрежи много учебни и детски заведения, както и търговски обекти заявиха желанието си преди месец да участват в нея.

Инициаторите от Инер Уил Клуб призовават гражданите да проявяват добросъвестност и да не се изхвърлят боклуци в металното сърце.