Поредно отлично представяне на борците от СК „Ст. Николов“ Златица

borbazgorigrad

И тази година с. Згориград бе домакин на традиционния турнир по класическа борба за деца, момчета и кадети. Участие взеха 80 борци от 9 клуба по борба в България. СК „Стоян Николов” участва с 11 състезатели, които бяха разпределени по възрасти и категории.

Подготвителна група деца в най-леката категория до 24 кг, нашият представител Станислав Ненов постигна една победа, допусна и загуба и зае второ място, като спечели сребърен медал.

Втората категория бе 28 кг, където Кристиян Петков имаше доста тежка задача. Трябваше да направи 4 схватки с по-големи, както на килограми, така и по възраст и показа воля, дух и характер, като постигна три победи с туш, допусна загуба и успя да спечeли сребърен медал от турнира.

При деца категория 30 кг, Никалъс Зашев постигна една победа, но допусна и загуба и зае второ място и спечели сребърен медал.

Категория до 35 кг, Евгени Петров на старта допусна загуба, но в решителната схватка за бронзовия медал се мобилизира и след победа с туш, завоюва бронзовия медал в това състезание.

Категория до 47 кг, Йоан Алексиев бе повече от убедителен и след като постигна 3 победи с тушове над противниците си, той заслужено спечели първото място и златния медал.

В категория 53 кг, имахме двама представители. Виолин Николов, след загуба и победа, спечели бронзовия медал. Другият ни представител, Валентин Червенков, след две победи, допусна загуба и зае второ място и сребърен медал от турнира.

При възраст момчета, в кат. 53 кг, Стефан Ралчев бе доста по-лек от противниците си и след две загуби, не успя да вземе медал и зае пето място.

Категория до 59 кг, имахме двама представители. Калоян Тенев, след победа и загуба, спечели сребърен медал.

Вторият наш борец бе Стоян Барев, който постигна две победи с туш и заслужено зае първо място и окичи гърдите си със златен медал.

Величко Иванов, който се бори в кат. до 66 кг, постигна три победи с туш над противниците си и той също спечели златен медал и първо място от турнира.

Иван Нешков, треньор

Добави коментар