Поредна строителна площадка по програмата за енергийна ефективност в Златица

 

untitled-1-copy

Започнаха строително-монтажните работи на вторият от блоковете в Златица, кандидатстващи по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това е блок №13, който се намира на ул. „Хаджи Димитър“ №5 в града.

Областният управител Росица Иванова и експерти от Областната администрация на Софийска област се срещнаха с ръководството и екипа на Общинска администрация -Златица, представители на фирмата-изпълнител на строителните работи, представител на строителния надзор и председателят на сдружението на етажната собственост.

„Бих искала да ви поздравя за това, че гласувахте доверие и се включихте в програмата. Убедена съм, че ще бъдете много доволни, когато видите крайния резултат. Скоро ще се уверите във възможностите, които ви предоставя програмата, да придадете на домовете и целия си жилищен блок един съвременен европейски вид, какъвто вече има и първият завършен блок във вашия град и областта“, обърна се областният управител към председателят на сдружението на етажната собственост. Тя пожела скоро жилищната сграда да бъде изцяло обновена и официално открита, и допълни, че се гордее с работата на община Златица по изпълнението на НПЕЕМЖС.

На свой ред кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова изказа благодарности за бързата реакция от страна на екипа експерти на Областната администрация, благодарение на който началото на строителните работи по втория блок в града се придвижи само за няколко дни. Магдалена Иванова оцени и като много добра цялостната съвместна работа между двете институции по отношение на програмата за саниране и заяви, че с радост община Златица би споделила добрите си практики в нейното изпълнение, и би показала успешно реализираните си проекти.

Експертите от Областната администрация се запознаха с документацията и реализираните етапи по изпълнението на програмата, след което областният управител и кметът на община Златица пристъпиха към подписване на Приложение 2 от Протокола за откриване на строителна площадка. Целта на строителите е да използват максимално благоприятните климатични условия.

Ръководствата и екипите на двете администрации посетиха и блок №13, където разговаряха с някои от живущите и отговориха на техни въпроси по отношение на предстоящото саниране.

Добави коментар