Поздравителен концерт за учителите и дейците на културата

 

Pozdravitelen koncert Pirdop

На 23 май в читалище „Напредък“ се състоя поздравителен концерт за учителите, дейците на културата и журналистите в общината, с който по традиция община Пирдоп отдава своята почит и уважение към всички тях. Присъстваха областният управител на София област Росица Иванова, кметът на община Пирдоп Ангел Геров, председателят на ОбС – Пирдоп Мария Шентова, зам.-кметът Вера Бойчева, директори на учебни заведения, бивши и настоящи учители, самодейци.

Началото на поздравителния концерт сложиха две дечица от ОДЗ „П. и К. Чоконяни”, които рецитираха стихотворения, посветени на 24 май. Прочувствено слово за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и за високоотговорната мисия на учителя, произнесе Наташа Динекова.

С приветствени думи към учителите и културните дейци се обърна Росица Иванова. Тя изрази своето възхищение от дългогодишната традиция на общината, с която отдава почит към хората, отдали живота си на образованието и културата. По повод 55 годишния юбилей на ПГМЕ – Пирдоп Росица Иванова поднесе на директора на училището инж. Ненка Рашева плакет и почетна грамота.

С наградата „Учител на 2016 година” бяха наградени:

Дамянка Алипиева – директор на ОДЗ „П. и К. Чоконяни” – Пирдоп

Живко Буюклиев – преподавател по химия в СОУ „С. Савов” – Пирдоп

Неца Иванова – ст. начален учител в НУ „Т. Г. Влайков” – Пирдоп

Илияна Стрелкова – учител в ПГТХТ „Н. Димов” – Пирдоп

Румяна Сиракова – учител по икономика в ПГМЕ – Пирдоп.

С наградата „Културен деец на 2016 г.” бяха наградени:

Кристина Петкова – председател на читалище „Светлина” – Душанци

Цонка Паскалева – дългогодишен самодеец в групата за стари градски песни „Средногорски славеи”,

Господин Славов Станев – дългогодишен самодеец в смесен битов хор към читалище „Напредък” – Пирдоп.

Наградите – плакет, грамота и цветя, бяха връчени от Ангел Геров.

Тази година голямата награда на община Пирдоп „Даскал Тодор Пирдопски“ се присъжда на дългогодишните авторитетни учители Мария Илчева, Тодорка Минкина и Мария Кюркчиева. Те бяха наградени от Ангел Геров и Мария Шентова, която им връчи парична награда.

За всички учители и дейци на културата, подаръкът на община Пирдоп бе един прекрасен концерт на дует „Шик“. Със своите песни, те накараха всеки един от публиката да се почувства специален в навечерието на един от най-хубавите български празници. След концерта, община Пирдоп даде коктейл.

Добави коментар