Поетичен конкурс в читалище „Напредък“ Пирдоп

konkurspoeziapirdop

На 7 октомври в детския отдел на пирдопската библиотека се състоя награждаване на творбите, участвали в поетичен конкурс на тема „Забавен час”. Поводът бе междунарония ден на поезията, а инициативата бе на библиотеката и на СУ „Саво Савов”.

Наградите бяха осигурени от Инер Уил Клуб Пирдоп и читалище „Напредък”. Журито бе в състав: председател – Вера Бойчева, зам.кмет на община Пирдоп, членове Антоанета Кафеджиева, поетеса и член на Инер Уил Клуб Пирдоп и Наташа Динекова, библиотекар.

Преди самото награждаване се състоя дискусия за това как се пише стихотворение. Диана Петрова провокира присъстващите средношколци с различни въпроси за вдъхновението при писане и съдържанието на стиховете.

За своя талант първото място получи Лия Цанева от VІІ а клас, второто място бе присъдено на Теодора Юрукова от VІ а клас, а третото място бе за Румяна Павлова от VІ а клас. Поощрителна награда бе връчена на Калинка Павлова от VІ а клас.

Отличените на първо, второ и трето място получиха парични награди от президента на Инер Уил клуб Пирдоп Снежана Янева. Грамоти и книги от библиотеката и община Пирдоп получиха всички участници в конкурса.

Добави коментар