Подмяна на главен водопровод в Златица

СЪОБЩЕНИЕ

Във връзка с подмяната на водопроводната тръба по улица „Георги Бенковски” град Златица и съпътсващите строително ремонтни дейности, ви уведомяваме, че участъка от разклонението за ул. „Средна горая до пресечката с ул Васил Левски” ще бъде затворена за движение на пътни превозни средства. Автомобилите / без тежкотоварните/ ще преминават през ул. „Хаджи Димитър”, ул. „ Васил Левски” към жл. прелеза. Движението на тежкотоварните автомобили през града, в посока с.Църквище се забранява;

Съобщаваме, че за времето на подмяна на водопровода по ул. „Г.Бенковски”, водоподаването ще бъде нарушено за периода от 07.08.2015 г. до завършване на ремонтните дейности.

За възникнали проблеми и спирания на водата се обръщайте към дежурен ВиК – клон Златица или дежурен община Златица.

Ремонтът се предвижда да продължи около 10 календарни дни.

 

podmqna_vodoprovod_zlatica

Само за няколко дни в Златица успяха да подменят 650 метра главен водопровод по модерна технология. Инициативата за подмяната е на Община Златица. Подменен е водопроводът по ул.“Бенковски“ в най-тежкия участък за обслужване между ж. п. прелеза и „Пещерата“ – там, където авариите на стария бяха ежедневни и оставяха голяма част от града без вода. „В и К“ дружеството в града присъства на строително-ремонтните работи в качеството си на технически надзор. Изпълнението е поверено на частна компания с опит в този вид услуги. Независимо, че предварително беше обявено, че ремонтът ще продължи 10 дни, от общината съобщиха, че още утре (бел. ред. понеделник) подмененият участък ще започне да функционира.

По-рано днес беше подаден сигнал до медията, в който се твърдеше, че новите тръби се полагат в старите тръби и това ще доведе до корозия на тръбите и тяхното компрометиране. В сигнала си гражданинът искаше информация защо от общината не са осигурили водоноски за жилищните сгради, които са останали без вода.

От канцеларията на кмета уточниха, че не са предвиждани водоноски за населението, тъй като ремонтните работи засягат само частично водоподаването в града, а и по-голямата част от обществените чешми функционират. Заедно с това водоподаването в града е било възстановявано всяка вечер.

В същото време началникът на „В и К“ в Златица разясни още, че подмяната на водопровода ползва съвсем нова и малко позната в България технология, при която новите полиетиленови тръби се полагат в леглото на разрушената стара етернитова тръба, чрез изтегляне с хидравлично налягане. Новите полиетиленови тръби са в състояние да понесат налягане от 10 бара, което е в пъти повече от налягането, което могат да издържат старите етернитови тръби. Новоположената тръба е с диаметър 165 мм. Вече са факт отклонения от главния водопровод за всички улици, пресичащи улица „Бенковски“ – нещо, което досега не е било така.

Новите 650 метра водопровод са нещо, което не се е случвало в Златица от много години.

Средногорие Медия

 

Добави коментар