Пирдопски самодейци взеха медали от Международен фестивал в Сапарева баня

„Яну мори, Янчице ле, теб са прави мори, Яну, Янке” – прозвучаха гласовете на мъжката партия от хора на сцената на гр. Сапарева баня близо до Гейзера.

Смесен битов хор

На 13 и 14.08.2021 г. смесен битов хор и мъжка вокална група „Нашенци” при НЧ „Напредък – 1869” гр. Пирдоп, със собствени средства, взехме участие в VI-я международен фолклорен фестивал – 2021 г. в гр. Сапарева баня при НЧ „От извора – 2013”. Тричленно жури, с участието на проф. Кирил Костов, оценяваше изпълнението на всички участници. Партньор на фестивала беше и телевизия „Родина”.

Много състави от различни места бяха дошли тук, за да вземат участие, независимо от горещото време и жаркото слънце, което огряваше сцената.

Дойде и нашият ред. Маестро Кузман Кузманов засвири и песента се понесе в простора. След всяко изпълнение имаше бурни аплодисменти от журито и публиката. Изпълнихме четири тригласни песни.

МВГ „Нашенци“

След два състава на сцената, запя мъжката вокална група с маестро Кузманов с много хъс и настроение. Изпълни три песни. Затова и тя получи много аплодисменти на журито и публиката. Браво, Пирдоп, прекрасно изпълнение!

Смесеният битов хор получи „Диплом – I – во място” и „Златен медал”. Мъжката вокална група „Нашенци” получи  „Диплом – II – ро място” и „Сребърен медал”.

Но както можем да пеем, така можем и да се веселим. Прекрасна вечер. Под акомпанимента на акордеона и гайдата на Богдан в туристическия комплекс на гр. Сапарева баня се изпяха и изиграха много песни и хора. Всички бяха доволни и радостни от блестящото представяне и достойно защитихме името на нашия град в Сапарева баня. Затова си пожелахме да бъдем здрави, отговорни и всеотдайни към художествената самодейност, а маестро Кузманов да ни подбира и разработва репертоара така, че винаги песните ни да правят впечатление, както с текста, така и с музиката. Да си пожелаем и в бъдеще да се представяме добре и да получаваме високи отличия. Това е нашата награда за науморния ни труд на маестро Кузманов и всички самодейци.

СБХ и МВГ „Нашенци”