Пирдопските каратисти с 20 медала от национално състезание

KaratePirdop

На 28 и 29 май в Габрово се проведе V национална купа по шотокан карате до и национално отборно първенство, които преминаха под патронажа на Българска федерация по шотокан карате до.

В надпреварата участие взеха над 350 състезатели във възрастовите групи деца, младежи, юноши, мъже и жени. Отборът на КИБИ „Френдшип” – Пирдоп взе участие в турнира с 9 състезатели.

На 28 май се състоя състезанието за децата до 12 години. Камелия Лещарова се представи повече от отлично, спечелвайки на ката и на кумите златни медали. Михаела Димитрова на ката и кумите успя да спечели бронзови отличния. Константина Медарова на ката взе бронзов медал, а на кумите бе дисквалифицирана. Кристияна Тодорова направи голяма изненада в надпреварата, вземайки златен медал на ката и сребърен медал на кумите. Деница Тодореова, въпреки доброто си представяне, не успя да спечели медал. На отборното първенство при децата участвахме с два отбора, които спечелиха бронзови медали.

На 29 май играха състезателите над 12 години. При тях Добри Димитров спечели два златни медала, ставайки първи на ката и кумите. Айлин Бобева на ката взе поредния за нея медал златен медал. На кумите в нейната възрастова група участие взеха и две момичета от Каварна – Елена и Женя Яневи, които са картотекирани за нашия отбор. В тази група участие взе и Ива Славеева от карате клуб „Будо” Челопеч. В крайното класиране на кумите Елена се класира на първо място, Ива се класира на второ място, вземайки сребърен медал, а Айлин взе бронзовия медал. В същата група Айлин, Женя и Елена играха и отборно на кумите, където спечелиха златен медал.

При възрастова група мъже и жени на кумите взехме участие със смесен отбор, съставен от Реми Бобев, Айлин Бобева и аз. Без сериозна подготовка преди състезанието, успяхме да победим едни от най-добрите отбори в България и спечелихме златен медал. Този отбор ще представи България на световното първенство по карате, което ще се проведе през октомври в Бургас.

В крайното класиране на това състезание КИБИ „Френдшип” – Пирдоп е на трето място.

Добави коментар