Петима души са задържани при полицейски акции срещу наркоразпространението в Софийска област

Специализираните операции са в изпълнение на разпореждане на прокуратурата на Р България

Непълнолетна девойка и двама мъже, на 22 и 29 години, са задържани на 17 септември в ареста на РУ-Костинброд. При извършено претърсване и изземване на адреса на последния криминалистите открили и иззели 21 пакетчета и два буркана със суха тревиста маса, реагираща на канабис, 12 пакетчета с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин и две електронни везни.

При полицейска операция, проведена на следващия ден от криминалисти от РУ- Самоков, в гаражна клетка на частен адрес в града, са открити и иззети 30 окачени за сушене растения от вида на конопа с височина между 1 и 2 метра, реагиращи при извършения полеви наркотест на канабис. 40-годишният криминално проявен и осъждан обитател на адреса е задържан за срок до 24 часа.

Различни по вид наркотични вещества са открити и иззети и от свогенските полицаи на 19 септември. Около 22.10 часа, при вида на  полицейските служители, мъж изхвърлил на тротоара до себе си синьо найлоново топче. При огледа на място се установило, че веществото в топчето е с тегло около 3 грама и реагира на канабис. При последвалото претърсване на жилището на 26-годишния криминално проявен свогенец, са открити и иззети около 20 грама суха зелена растителна маса /канабис/, плик с около 20 грама бяло вещество и още две бучки жълто вещество /амфетамин/ и електронна везна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

По случаите са образувано досъдебни производства, разследването по които продължава под наблюдението на съответните районни прокуратури.

ОДМВР-София