Пенсионерският клуб в Чавдар – разширен и обновен

Община Чавдар

ze4

z3

ze1

ze2

ze3

ze5 ze6

На 7 юли, Света Неделя, бе открит разширеният и обновен пенсионерски клуб в с. Чавдар, който вече носи името „Златна есен”. На тържеството присъстваха кметът на общината Пенчо Геров, изпълнителният директор на „Елаците Мед” АД инж. Драгомир Драганов, Стойно Стойнов, директор „Обогатителен комплекс” в „Елаците Мед” АД, Симеон и Захари Бабурови от фирмата-строител „Симстрой 2000”, гости от пенсионерските клубове в Пирдоп, Златица, Челопеч, Смолско и др.

Три музикални изпълнения на групата за стари градски песни „Спомени”, с ръководител Кузман Кузманов предшества официалната част по откриването.

Лушка Сиракова, председател на Пенсионерския клуб, се обърна с топли думи на благодарност към всички, които са помогнали тази мечта за обновление и разширение на помещението да се сбъдне – кметът Геров, Общинския съвет, ръководството на кооперацията в лицето на Никола Радунчев, строителите, спонсорите „Елаците Мед” АД. „Отдавна мечтаехме да имаме такъв клуб, и неслучайно избрахме датата 7 юли 2017 г., защото мислим, че тя ще ни донесе още успехи и още радости, които да споделим в него. Тринадесет години от основаването на клуба ни, ние мечтаехме да имаме широко помещение, в което да се събираме всички членове и да посрещаме гостите си от други населени места. С помощта на ръководството на общината и на „Елаците Мед” бяха осигурени средства за обновяването на стария ни клуб. Щастливи сме, че вече го има този наш втори дом. Благодарни сме и на строителите, които не жалеха сили и работеха неуморно. Благодаря и на всички наши членове, които помогнаха при почистването.” – завърши Лушка Сиракова.

Поетичен поздрав направи и Никола Берберов от Челопеч, който допринесе за повдигане на настроението със своите рими.

Кметът Пенчо Геров също отправи поздрави към присъстващите и изрази задоволството си от постигнатия успешен резултат. Той благодари на ръководството на „Елаците Мед” АД и на инж. Драганов за финансовата помощ и съдействие. Към ОбС – Чавдар кметът също изказа благодарност за гласуването на средства от капиталовите разходи за реконструиране на обекта. Геров благодари и на строителите, които за късото време, с което са разполагали, са сътворили толкова красиво бижу. „Неслучайно избрахме името на клуба да бъде „Златна есен” и исках да блести като злато. Хората на Чавдар от златната есен заслужават за своя всеотдаен труд, да имат място за отдих, развлечение и разнообразие. Благодаря на пенсионерите, които ме подтикваха да бъде все по-хубав и по-хубав този втори дом. Нека да ни е честит! Нека се радваме на благословени старини” – завърши кметът.

Трикольорната лента на новия пенсионерски клуб бе прерязана от кметът Геров, изпълнителния директор инж. Драганов и от Захари Бабуров от „Симстрой 2000”.

Тържествено освещаване и водосвет направи отец Недко Бръмбаров.

Домакините посрещнаха гостите си с питка със сол и мед, баница и лакомства. Както подобава, „новодомците” получиха и много подаръци, а денят завърши с празнично настроение и веселие.

 

Добави коментар