Пенсионерският клуб в Душанци вече носи името на Тодор Ценов

PensionerskiklubDushanci

Тазгодишният 15 август бе наситен с емоции и духовен заряд за жителите на общината. В светлината на празника Успение Богородично и отбелязването на храмовия празник в Пирдоп, бе дадено име на пенсионерския клуб в с. Душанци. От днес той ще носи името на дългогодишния общински съветник и председател на клуба Тодор Ценов. Кръщението е по инициатива на Управителния съвет и членовете на клуба, с която да отдадат заслужена почит към своя съгражданин.

На събитието присъстваха кметът на Душанци Валентин Петров, секретарят на община Пирдоп Николина Божкова, общинският съветник Лало Кирилов, близки и приятели на Тодор Ценов. Колегите им от пенсионерския клуб в гр. Пирдоп също бяха сред гостите.

Събитието започна с освещаване на новата табела, дарена на клуба от Иванка Георгиева. Церемонията беше извършена от ставроф. ик. Недко Бръмбаров.

Иванка Станчева произнесе слово от името на Управителния съвет на пенсионерския клуб. Тя припомни заслугите на Тодор Ценов за създаването, поддържането и управлението на клуба в Душанци. Дългогодишният активен член на пенсионерското общество Радка Ковачева прочувствено обяви мотивите за инициативата. Всички сведоха глави в едноминутно мълчание, за да почетат паметта на Тодор Ценов.

Поздравления за новата придобивка отправиха кметът на Душанци Валентин Петров и секретарят на община Пирдоп Николина Божкова. Тя припомни за активната обществена дейност и значителния принос на Тодор Ценов за развитието на общината, както и за присъдения му за заслуги Почетен знак на Община Пирдоп. Николина Божкова поднесе поздравителен адрес от името на кмета на община Пирдоп Ангел Геров.

Кратки изказвания направиха общ. съветник Лало Кирилов и Рашко Ценов – брат на Тодор Ценов. Даровете за Пенсионерски клуб „Тодор Ценов“ – с. Душанци прие неговата съпруга Стефка Ценова.

Събирането продължи с другарска среща.

Добави коментар