ПГТХТ „Н. Димов“ – Какво научихме по история

KonferenciaPGTHT

На 15 юни учениците от ПГТХТ „Н. Димов“ – Пирдоп взеха участие в конференция, на която показаха как са постигнали годишните си цели по история. Организатор на конференцията са учениците, подпомагани от своята учителка по история Петя Данева. При откриването на събитието присъстваха председателят на ОбС – Пирдоп Мария Шентова, директорът на учебното заведение Павлина Ценова, представители на Ротари клуб Пирдоп, учители от района, бъдещи преподаватели от програмата „Заедно в час”.

В конференцията се включиха всички класове от VIII до XII клас. Бяха представени различни работилници, като радио предаване на немски език, изложба, презентация на исторически паметници, дебат, преподаване на уроци на тема ефективно учене и как ученици да учат ученици. Подготовката на работилниците стартира през м. януари. Чрез тях децата показаха различни умения – презентационни и комуникационни; демонстрираха знанията си по немски език; оценяване на исторически паметници; извличане на информация от текст. Освен работилниците, учениците подготвиха и музикална програма, танци и забавни игри, с които да успеят да ангажират вниманието на публиката. За финал учениците показаха и своят театрален талант с пиеса, посветена на битката на цар Иван Александър срещу византийската армия при Русокастро.

В хода на организацията на едно такова събитие, учениците усвоиха и допълнителни умения – как се оформя визия; как се поставят големи цели и как се постигат; как да отправят лични покани до значими хора и много други.

 

Добави коментар