Преклонение и цветя в памет на Апостола

179 години от рождението на Васил Левски

Община Мирково

PoklonenieLevskiGylabec

На 18 юли по случай 179 години от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски, пред монумента, построен в негова чест на рида „Гълъбец” се състоя поклонение. Присъстваха временно изпълняващият длъжността кмет на община Мирково Рад Кавалджиев, председателят на ОбС – Мирково Павел Данкин, секретарите на общините Мирково и Златица – Цвета Попова и Теодора Петрова, общински съветници от ОбС – Мирково, представители на „Геотехмин” ООД и „Елаците-Мед” АД.

Председателят на читалище „Светлина” Буново Милена Петровска произнесе слово за живота и делото на Васил Левски. В него тя подчерта, че благодарение на хора като Левски днес България я има и наша отговорност е да съхраним тяхното дело. Дамите от вокална група „Соколов камик” изпълниха вечната песен на България „Хубава си моя горо”.

Поднесени бяха венци и цветя от името на общините Мирково и Златица, от Геотехмин и Елаците Мед, граждани.

Община Чавдар

Levski Chavdar

На 18 юли, пред сградата на читалище „Надежда 1900“ в с. Чавдар, самодейци, жители и гости изразиха почитта си към делото на Апостола. Мария Комитова – общински служител и член на читалищното настоятелство, Патрисия Илиева, Елена Иванова, Надежда Терзиева и Йоана Петкова – самодейци към читалището, с кратък рецитал, припомниха факти от живота му.

След това, малките самодейци и гостите поднесоха цветя пред барелефа, намиращ се на площад „Васил Левски”.

Добави коментар