Официално откриване на програма BASE в Панагюрище

На 12 март в Община Панагюрище се проведе официалното откриване на програма “Бизнес постижения за социално предприемачество” /BASE/, по време на която общо 45 участници ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите бизнеси.

Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер Средногорие, Никола Белишки, кмет на Община Панагюрище, Ана Финджикова, ръководител отдел „Комуникации“, „Асарел-Медет“ АД и Десислава Тальокова, изпълнителен директор на Фондация „Америка за България“ оправиха топли приветствени слова към участниците с пожелания за вдъхновение и успех.

Още по-ценно бе присъствието на Мария Цачева участник от първата серия от обучения по програма BASE, която се проведе в с. Мирково, Грета Вутева и Мирослава Йотова, участнички от втората серия от обучения по програма BASE, която се приведе в гр. Етрополе, които споделиха преките ползи от обучението и вдъхновението за започване на бизнес.

На откриването присъстваха представители на бизнеса, местната власт, бюрото по труда, директори на училищата в района и гости.

След официалното откриване курсът започна с първата лекция с Владислав Симов, управител на фирма „Доместина“. Той сподели на участниците опита си, свързан с възможностите за създаването на собствен бизнес. Увлекателно и вдъхновяващо той разказа са своите идеи и провали, за грешките и възможностите.

„Предприемач е широко понятие и аз го разбирам като човек, който иска да промени нещо“, обобщи Симов, който сподели, че е започнал да се занимава с бизнес още като ученик.

Обучението ще продължи 12 седмици и ще приключи месец юни 2019 г. с финално представяне на бизнес плановете на участниците.

Програма BASE се осъществява от Сдружение “Индустриален клъстер Средногорие” в партньорство с Фондация “Америка за България” и Посолството на САЩ в България.