Официално откриване на новата площадка по безопасност на движението в НУ „Т. Г. Влайков“ Пирдоп

Otkrivane_Ploshadka_NU_Pirdop

След откриването на новата учебна година, в НУ „Т. Влайков” се състоя церемония по прерязване на лентата на нова придобивка. Учебното заведение зарадва своите възпитаници с многофункционална площадка по безопасност на движението. Модерната придобивка е изградена по инициатива на училищното ръководство, с подкрепата на общинска администрация – Пирдоп и „Аурубис България” АД, по съвместната социална програма. Методическото съгласуване е извършено със служителите от „Пътна полиция”.

Освен официалните гости от РИО и ОДМВР, на официалното откриване присъстваха и Елена Димова, ръководител направление „Човешки ресурси” в Аурубис България и Райна Алдева, председател на ОбС-Пирдоп, общественици и родители.

Елена Димова пожела на всички успешна учебна година и изказа своето удовлетворение от работата с учебното заведение и администрацията по този проект. Своето приветствие към учениците отправи и ст. инсп. Любомир Рангелов от сектор „Пътна полиция” в ОДМВР-София, който наред с пожелание за успешна и ползотворна учебна година им припомни правилата за безопасно придвижване от и към училище.

Райна Алдева също поднесе своите поздравления към учителите и учениците, като им пожела да научат много нови и полезни неща.

Лентата на новата площадка бе прерязана от директора Трънка Николова, Елена Димова и Райна Алдева. Отборът по приложно колоездене направи демонстрация на своите умения, при спазване на всички правила и знаци за движение, и получи заслужени аплодисменти и похвали.

Площадката придава завършен облик на теоретическата подготовка по въпросите за безопасността на движението, като предоставя възможност за извършване на разнообразни практически занимания, които да изградят в една безопасна среда умения и правилен модел на  поведение на малчуганите като участници в движението.

 

Добави коментар