Отчетно събрание пред жителите на Смолско

paraklissmolsko

На 31 март в с. Смолско се проведе отчетно събрание за четирите месеца от мандата на новоизбрания кмет Димитър Райков. На събранието присъстваха кметът на община Мирково Цветанка Йотина и Николай Мутафчиев. Димитър Райков разказа за направеното до сега. Отчете се не доброто изпълнение на ремонтираната водопроводна мрежа „Ниска зона”. Добре са почиствани улиците от сняг. Населението е снабдено с дърва за огрев. Започнало е изграждане на комплекс „Св. Петър” край селото, както и разширение и асфалтиране на пътя до него. Предстои направа на ограда на гробищния парк и канализация край него, монтиране на спирка в началото на селото, ремонт на терасата пред кръчмата и др.

Цветанка Йотина благодари за поканата и за интереса на гражданите, които присъстват на събранието. Засегнат бе въпросът за пътя до София през Байлово, както и за социалните услуги и храната приготвяна за възрастните хора. Общината ще съдейства за закупуване на нови книги за читалището, ще се подпомагат пенсионерския клуб и църквата във връзка с всички християнски празници. Ще се закриват нерегламентираните сметища. Предстои да се ремонтира водопроводната система „Средна зона”. Ще се работи по проект „Марино дере” – един отдавна наболял проблем за неотложно решаване. Ще се асфалтират шест броя улици и ще се работи по изграждане на проекта „Св. Петър” край селото.

Никола Мутафчиев каза, че е изключително трогнат от писмената покана, подписана от 243 смоляни, чрез която е отправена молба за съпричастие при решаване проблемите в селото.

Той информира присъстващите, че е осъществена среща между кмета на общината Цветанка Йотина, кмета на Смолско Димитър Райков и самия него, на която е решено да работят заедно. „И повярвайте ми, селото ще бъде преобразено и приятно за нашите деца и гости!” – увери присъстващите Никола Мутафчиев. Всеки от тримата е поел различен ангажимент, а в изграждането на комплекс „Св. Петър” ще участват всички.

В комплекса се предвижда строителството на постройка със 180 места, покрит подиум за музиканти и изпълнители, магерница за курбани, пешеходна пътека до параклиса „Св. св. Петър и Павел” и др. В селото ще се изгражди „Марино дере”, гробищният парк и параклисът към него, както и кметството ще бъдат ремонтирани. През следващата година ще се работи за разкрасяване на селото. Никола Мутафчиев призова жителите да почистят пред домовете си, а най-бедните да бъдат подпомогнати. Всички присъстващи на събранието останаха удовлетворени и обнадеждени.

Димитър Андреев

Добави коментар