Отлични резултати за пирдопските волейболисти в приятелски турнир

voleibol2

voleibol

От 20 до 26 август волейболен клуб „Пирдоп” взе участие в турнира „Купа Южно Черно море”, който се проведе в Обзор и Бяла. Поради финансови затруднения няколко години не участвахме в турнира, но през тази година решихме да участваме в него. За това искам да благодаря специално на родителите, защото се съгласиха да финансират децата си и да се осъществи участието ни в надпреварата. Специално благодаря и на Иван Иванов, който неизменно ни помагаше в тренировъчния и състезателния процес.

Турнирът премина при идеална организация, като ние участвахме с два отбора – момчета старша възраст и момичета до 15 г. При момчетата имахме срещи със съставите на Черноморец и Павликени. Оборът на Черноморец го победихме с 2:0 гейма. Съставът на Павликени бе съставен от момчета, които възрастово бяха по-големи от групата, но решихме да не подаваме контестация. Категорично успяхме да ги победим също с 2:0 гейма, а фактът, че бяха по-големи от нашите момчета ни донесе и по-сладка победа. По този начин се класирахме на първо място и грабнахме златните медали и купата на турнира.

Момичетата изиграха много хубав полуфинал срещу отбора на Бургас. Първият гейм го загубиха, но във втория гейм се върнаха в мача и го спечелиха. След това в тайбрека успяха отново да победят, класирайки се за финала. Там играхме срещу отбора на Бяла Слатина, за който смея да твърдя, че винаги можем да го победим. На този турнир обаче те се бяха подсилили с две състезателки от отбора на Левски. За жалост, загубихме финала с 2:0 гейма.

От надпреварата спечелихме и няколко индивидуални награди. При момичетата награда за най-добър посрещач получи Антония Бързакова, която е в VI клас. Искам да отлича и Лидия Бързакова, която въпреки многото контузии, всеотдайно води своя отбор. При момчетата награда за най-полезен състезател взе Стефан Стефанов, който ще бъде VIII клас. Имахме и награда за най-добър нападател, която бе присъдена на Ценомир Иванов.

Конкретната цел на нашето участие бе обиграваме отборите си. Дори нямахме очаквания да изиграем подобни двубои. Натрупахме и опит изигравайки няколко плажни волейболни мача с отбори от Молдова. Проведохме и много тренировки на плажа. Надявам се за в бъдеще и в Пирдоп да се изгради игрище за плажен волейбол. То ще бъде полезно за волейболистите, а и ще е интересно за жителите на града.

Мога само да благодаря на нашите деца, които бяха много възпитани и дисциплинирани. Ставаха рано за тренировки, нямаше оплаквания. Това ме кара да смятам, че сме на прав път и ме кара да съм по-мотивиран за предстоящия сезон, който ни очаква.

Теодор Колев, треньор

 

 

 

 

 

 

Добави коментар